Foto: Kadrs no video
Piektdien, 24. janvārī, plkst. 19 Spīķeru koncertzālē notiks pianista Jura Žvikova un videomākslinieka Roberta Rubīna veidota koncertizrāde "Pianista darbistabā".

"Mākslinieka darbistaba ir personiskākā, privātākā telpa mākslinieka dzīvē - vieta, kur daudz tiek pārdzīvots, izsāpēts, kur mākslinieks ir pilnīgi atklāts, pat neaizsargāts, atvērts. Tā ir telpa, kurā mākslinieks ir viņš pats. Viens pats, īsts. Mākslinieka darbistaba ir arī biktstelpa, personiskas grēksūdzes situācija; vieta, kas ļauj un liek viņam atbrīvoties un atvērties.

Mākslinieks savā darbistabā 19. gadsimtā? Mākslinieks savā darbistabā 20. un 21.gadsimtā? Kāds tas ir – gan laikmets, gan mūzika, gan mākslinieks? Kas nodarbina viņa prātu, kas aizrauj, kas sāpina un kas iedvesmo?" koncertizrādes tematiku un galvenos tās atklātos jautājumus ieskicē pasākuma veidotāji "Latvijas koncerti".

Koncertā laikā varēs ieklausīties Roberta Šūmaņa, Pētera Vaska, Nikolaja Kapustina un Pjēra Žodlovska mūzikā, ielūkojoties dažādu laikmetu mākslinieku gara pasaulē.

Savukārt 25. janvārī Lielajā ģildē notiks krāšņs latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncerts. Andra Veismaņa, Normunda Šnē un Aigara Meri vadībā muzicēs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Liepājas Simfoniskais orķestris un Latvijas Nacionālās operas orķestris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!