Foto: Publicitātes foto
Senās mūzikas festivāla ietvaros trešdien, 9. jūlijā, plkst. 20 tiks izrādīta Antonio Vivaldi opera "Orlando furioso".

Itāļu baroka mūzikas dižgara Antonio Vivaldi operu "Orlando Furioso" mūzikas vēsturnieki atzinuši par vienu no lieliskākajiem komponista sacerējumiem.

Atskaņojumā piedalīsies starptautisko konkursu laureāts, talantīgais dāņu kontrtenors Mortens Grovs Frandsens, dzirdēsim arī lieliskos latviešu mūziķus, kuriem ir liela pieredze senajā mūzikā – Sergeju Jēgeru, Elīnu Šimku, Irmu Pavāri, Lauru Grecku, Rūdolfu Bacānu, Kalvi Kalniņu, baroka orķestri Collegium Musicum Riga diriģenta Māra Kupča vadībā. Pie režijas grožiem jaunā un talantīgā, "Spēlmaņu nakts" balvai nominētā Laura Groza-Ķibere. Izrāde notiek Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas ietvaros.

Iestudējumā piedalīsies arī Rīgas Cirka mākslinieki, radot neparastu akrobātiskas plastikas un balss virtuozitātes sintēzi

Slavenais baroka komponists un vijoļvirtuozs Antonio Vivaldi bija temperamentīgs, artistisks un rosīgs cilvēks – spoži uguņojošas instrumentālmūzikas autors. Antonio Vivaldi ir sacerējis arī aptuveni 50 operu.

Slavenā renesanses dzejnieka Ludoviko Ariosto meistardarbs "Orlando furioso" ("Saniknotais Orlando", 1516) iedvesmojis rakstīt operas vairākus komponistus. Georgam Frīdriham Hendelim tapušas trīs operas pēc šī sižeta (tostarp "Alčīna"), Jozefam Haidnam un Džokaīno Rosīni katram pa vienai. Antonio Vivaldi "Orlando furioso" ir žilbinoša, ekspresīva baroka vokālās mākslas parāde stāstā par kaislību, burvestībām, fantastiku un piedošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!