Elektroniskās mūzikas grupa "STandART" piedāvā plašākai uzmanībai videoklipu dziesmai 'Enerģija' ('Energia') un 9.februārī sniegs koncertu klubā "Depo", portālu "Delfi" informēja grupas vokālists Kalvis Kluburs.

'Enerģija' ir pirmais "STandART" skaņdarbs, kura teksta autors ir nevis kā ierasts vokālists Kalvis Kluburs, bet gan taustiņnieks Harijs Beļskis. Videoklips dziesmai 'Enerģija' tapis režisoram un grupas dalībniekam Kalvim Kluburam sadarbojoties ar Kristapu Kalnu, Ivaru Preimani un Agnesi Ivani.

"Klips ir visai neierasts. Tas ir stāsts par teiksmainu radību, dēvētu par Melno Kamieli, kuru atcerēsies daudzi 'STandART' agrāko gadu pasākumu apmeklētāji," komentējis Kluburs.

Savos pirmajos pastāvēšanas gados "STandART" pārsvarā uzstājās dažādās ierastās un ne tik ierastās vietās Jelgavas apkaimē – sākot ar pirtīm un dārziem, un beidzot ar neapdzīvotu māju vai galdnieka darbnīcu. Koncerti parasti tika apvienoti ar dažādiem konkursiem, videomateriāliem, uzvedumiem un performancēm. Melnais Kamielis parasti mēdza ielauzties šādos pasākumos un biedēt apmeklētājus, izkliedzot draudus, liekot jukt prātā, norādot kā pareizi dzīvot, vai arī atslēdzot pasākumam elektrību. Melnais Kamielis nelikās mierā arī pēc šādiem vakariem, un turpināja terorizēt cilvēkus izmantojot telefonu un e-pastu. Tādējādi aizvien vairāk cilvēku sāka patiesi no radījuma baidīties. Pēdējās ziņas liecina, ka Melnais Kamielis ir devies biedēt Anglijas iedzīvotājus, bet viņam par godu, grupa "STandART" ir izveidojusi video.

Šobrīd "STandART" ir kļuvusi par vienu no retajām grupām Baltijā, kas plaši pielieto analogo sintezatoru skanējumu. Grupa ir izdevusi 4 maksi-singlus, un "Enerģija" gan audio, gan video formātā ir atrodama jaunākajā no diskiem "Korozija" ("Corrosion"). Tā izdošanai 2006.g. nogalē sekoja arī "Korozijas Tūre" pa Baltijas valstīm, kura noslēdzās ar vācu leģendu "Camouflage" iesildīšanu Tallinā.

Šobrīd grupa gan nodarbojas ar jaunu dziesmu un video veidošanu, tomēr šajā piektdienā, 9.februārī, klubā "Depo" "STandART" kā viesi uzstāsies citas latviešu elektroniskās mūzikas grupas "Vostoc" pirmajā koncertpasākumā. Piedalīsies arī grupa "Rabar", kura veidojusi remiksu "STandART" dziesmai "Animals On The Road!".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!