Foto: Publicitātes foto
LMA Studentu klubā piektdien, 9. decembrī plkst. 22:00 notiks latgaliešu grupu saiets "Taiseits Latgolā", kur uzstāsies vairāki reģiona mūziķi un rokgrupas, portālu "Delfi" informē kluba pārstāvji.

Koncertā uzstāsies grupas "Dabasu Durovys", "Krampis", "Green Novice" un dziesminiece Laura Bicāne.

Grupa "Dabasu Durovys" šobrīd ir viena no aktīvākajām latgaliešu grupām, kas radusies 2006. gada sākumā un darbojas Daugavpilī. Grupas stilu var definēt kā "latgaliešu roks", bet grupas mūzikā var dzirdēt melodiska poproka apvienojumu ar blūza un ska elementiem. Šogad grupa veiksmīgi startējusi vairāku Latvijas radio staciju topos ar dziesmu "Grēku fani".

"Krampis" ir grupa no Līvānim, kas spēlē folk-rock stilā. Radusies 2009. gada maijā. Pa šo laiku paspējusi uzstāties vairākos latgaliešu mūzikas festivālos un pasākumos. Šogad dziesma "Kuopu, kuopu kolnā" iekļauta mūsdienu tautas mūzikas izlases "Sviests IV" dziesmu vidū.

Apvienība "Green Novice" ir latgaliešu smagā folk-rock/metal grupa no Preiļiem, kas labi zināma latgaliešu mūzikas cienītājiem. Pazīstamākā grupas repertuāra dziesma ir "Zili malni padebeši", kas bijusi arī Latgales Radio gada spēlētākās dziesmas godā.

Laura Bicāne ir dziesminiece no Daugavpils puses. Kā teic, koncerta rīkotāji, viņa uz skatuves mūziķe ir īsts dabas bērns, apbur klausītājus ar savu vienkāršību un šarmu.

Koncerta sākums plkst.22:00. Ieejas maksa 2 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!