Grupa "Suņa Stunda" šonedēļ noslēgusi gadu ilgušo darbu pie sava otrā albuma "Jānis" un piedāvā savu svaigāko kompozīciju 'Šengenas suņi'.

Suņa Stunda 'Šengenas suņi'

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/SunaStunda-SengenasSuni.mp3'; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Jaunajam albumam dots nosaukums "Jānis", un tā ieraksts Ingus Baušķenieka studijā ilga tikpat kā gadu - līdz apaļai gadskārtai pietrūka viena nedēļa.

"Pēdējie akcenti tika salikti ātrāk, nekā domāts - acīmredzot pilnmēness iespaidā. Naktī uz 10. februāri - pilnmēness kulminācijā - albuma noslēdzošā dziesma 'Šengenas suņi' nekavējoties tika notestēta "Teātra bārā" un apmeklētāji to novērtēja atzinīgi," iespaidos dalās grupas ģitārists Andris Gauja.

Ideja par to, ka albuma pēdējā dziesma varētu būt 'Šengenas suņi' un to komponētu pats meistars, albuma producents Ingus Baušķenieks, radās pērnā gada vidū. Ingus Baušķenieks laipni piekrita idejai.

Baušķenieka dziesmā skan "Suņa Stundas" vokālista Jāņa Lāča teksts. Pie aranžējuma strādājuši arī Andris Gauja (taustiņinstrumenti, ģitāra, vokāls), Jānis Kalve (basģitāra, ģitāra) un Imants Vovers (bungas). Ierakstā pieaicināts Karaliskā improvizācijas teātra dalībnieks Varis Klausītājs ar "īpaši tumīgo" baritona saksofonu.

'Šengenas suņi' ir trešā klausītāju uzmanībai piedāvātā dziesma no topošā albuma. Pērn "Suņa Stunda" startēja ar dziesmām 'Kūku Marija' un 'Jānis'. Abām dziesmām bija labi panākumi Radio NABA topā.

"Suņa Stunda" debitēja 2006. gadā ar albumu "Kā gribēju...", kura hits 'Pļaviņas' ieguva plašas auditorijas atzinību. Pa šo laiku žanriski "Suņa Stunda" spērusi soli tālāk no pašu savulaik lietotā apzīmējuma "ko-mēdijroks" - jaunais albums ir eksperimentāls gan formas, gan satura ziņā. Tajā izmantots plašs instrumentu spektrs - ģitāras, stīgu un pūšamie instrumenti, analogie sintezatori un trokšņu ģeneratori; tāpat arī saklausāmi dažādi vokāli eksperimenti.

Darbs pie albuma miksēšanas ir noslēdzies, un atlicis vēl pabeigt māsteringu un laist klajā gatavo plati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!