Foto: Publicitātes foto

Latvijas izdevniecības "I Love You Recoerds" paspārnē esošā baltkrievu grupa "Super Besse" pēc diviem septembra sākumā nospēlētiem koncertiem Lietuvā turpina rudens turneju Baltijas valstīs ar sešiem koncertiem Latvijā un Igaunijā. Kā ziņots iepriekš, Rīgā grupa viesosies 29. septembrī.

"Mēs ar lieliskām priekšnojautām gaidām koncertus Latvijas un Igaunijas pilsētās, kur priecāsimies atskaņot albumu "La Nuit*". Ar to jau esam bijuši turnejās Vācijā un Francijā, un, arvien uzlabojot skanējumu, esam atraduši visjaudīgāko izpildījuma veidu. Programmā būs gan jaunā, gan iepriekšējā albuma dziesmas. Ir jauki atgriezties vietās, kur sākās mūsu ceļš mūzikā," stāsta 'Super Besse'' dziedātājs un ģitārists Maksims Kuļša.

"Super Besse" nākamie koncerti:

27.09. "Artilērijas pagrabi", Daugavpils;
28.09. "Fontaine Palace", Liepāja;
29.09. Fon Stricka villa, Rīga (īpašie viesi Plenērs);
04.10. "Lennukitehas", Vīlande;
05.10. "Kivi Paber Käärid", Tallina;
06.10. "Genialistide Klubi", Tartu.

"Super Besse" Rīgas koncerta īpašie viesi būs jaunā latviešu grupa "Plenērs", kas nesen izdeva debijas albumu "Bezmiegs". "Plenērs sanāca kopā uzspēlēt instrumentus 2015. gada vasarā, toreiz vēl nebija konkrētas idejas par muzikālo virzību. Tomēr tādas grupas kā "Super Besse", "Ploho", "Буерак", "Кино", "Joy Division" ievirzīja mūs tagadējā skanējumā. Mums šis koncerts ir ļoti nozīmīgs, jo būs iespēja dalīt skatuvi ar vienu no pašlaik aktuālākajām Eiropas postpanka grupām, kuru mēs paši ļoti cienām," par gaidāmo koncertu saka grupas "Plenērs" dalībnieks Ansis Rožkalns.

Post punk/coldwave grupa "Super Besse" dibināta 2013. gada nogalē Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā. Kopš tā laika "Super Besse" snieguši vairāk nekā 100 koncertu Francijā, Vācijā, Nīderlandē un citās Eiropas valstīs. Tomēr ar Igauniju un Latviju viņus saista īpašas attiecības – festivālā "Tallinn Music Week" 2014 notika grupas pirmais koncerts ārpus Baltkrievijas, bet abi "Super Besse" albumi "63610*" un "La Nuit*" ir izdoti Latvijas mūzikas apgādā "I Love You Records".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!