Grupas "Super Furry Animals" dziedātājs Grafs Raiss intervijā "News Online" korespondentam Džo Gūdenam pastāstīja par topošo albumu "Mwng", kurš iznāks maijā. Albuma iznākšana velsiešu valodā nav parasta parādība, taču "Super Furry Anmals" nav parasta grupa.
Ar līdz šim iznākušajiem četriem albumiem grupa ieguvusi novatoriskas un aizraujošas mūzikas radītāju slavu.

Savā jaunajā albumā "Mwng" (velsiešu valodā tas nozīmē "krēpes") mūziķi atteikušies no līdz šim raksturīgās popmūzikas un tehno kombinācijas un pievērsušies vienkāršākam, dabiskākam skanējumam.

Tas ir arī grupas pirmais albums, kas ierakstīts velsiešu valodā. "Mūzikā nekā specfiski velsiska nav," saka grupas līderis Grafs Raiss. "Es dzīvoju divvalodīgu dzīvi. Domāju, ka "Mwng" izklausās gluži angloamerikāniski," atzīst mūziķis.

Lai gan velsiešu valoda ir grupas dalībnieku dzimtā valoda, viņiem nebūt nešķiet, ka dziedāt tajā būtu vieglāk.

"Ierakstīt albumu velsiešu valodā bija apzināts politisks lēmums. Mēs to darījām tāpēc, ka tā vēlējāmies," saka Grafs.

Pēdējā laikā velsiešu valoda kļuvusi daudz izplatītāka, un arī tādas grupas kā "Big Leaves" un "Tystion" izdevušas albumus savā dzimtajā valodā.

"Tādas grupas kā "Datblygu" sagatavoja mums ceļu, un bija svarīgi, ka viņi bija lepni par savu velsiešu izcelsmi, tajā pašā laikā neesot angļus nīstoši lauķi," uzsvēra Grafs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!