Piektdien, 2007.gada 9.novembrī pl.19.00 Svētā Jāņa baznīcā Rīgā Latvijas Radio koris izpildīs angļu sakrālās kormūzikas komponistu darbus, portālu "Delfi" informēja "Hermaņa Brauna fondā".
Koncertā piedalīsies Latvijas Radio koris, kora mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava. Diriģenta godā iejutīsies Stīvens Leitons (Stephen Layton, Lielbritānija). Programmā – Talliss, Pērsels, Bērds, Britens.

Latvijas Radio koris jau sen ir lolojis sapni nodziedāt 16.–17.–20. gadsimta angļu komponistu skaņdarbu programmu, turklāt kopā ar kādu izcilu angļu diriģentu, konkrēti - Stīvenu Leitonu, "GRAMMY" balvas (2006, 2007) nominantu, kura māksla sajūsmina visu mūzikas pasauli.

Programmā – Tomass Talliss (1505-1585), kurš ieņem pirmo vietu angļu baznīcas mūzikas antoloģijās, Viljams Bērds (1543-1623) – madrigāla lielmeistars, kura skaņdarbi valdzina ar stila vienkāršību un vīrišķību, Henrijs Pērsels (1639-1695), kura sakrālā mūzika apsteidza Hendeļa oratorijas un daudzas melodijas folklorizējās, un Bendžamins Britens (1913-1976) – XX gadsimta lielmeistars.

Maestro Stīvens Leitons ar Baha un Hendeļa skaņdarbiem ir uzstājies pasaules lielākajās koncertzālēs – no Sidnejas operas līdz Amsterdamas "Concertgebouw" - ar tādiem orķestriem kā "Academy of Ancient Music", "London Philharmonic" un ar rīdziniekiem pazīstamo "Orchestra of the Age of Enlightenment". Taču Stīvena Leitona repertuārs neaprobežojas tikai ar seno mūziku. Arī mūsdienu mūzikas interpretācijās (Džons Taveners, Arvo Perts, Džeimss Makmilans, Alfrēds Šnitke) viņš allaž piesaista publikas uzmanību.

Šobrīd Stīvens Lietons ir Dānijas Radio kora galvenais uzaicinātais diriģents, kā arī tādu pazīstamu angļu koru kā "Polyphony" un "Holst Singers" galvenais diriģents. Viņš ir arī Kembridžas Sv. Trīsvienības Koledžas mūzikas direktors. Leitons uzstājas kopā ar teju visiem Lielbritānijas orķestriem.

Dažādu laikmetu un stilu kora mūziku viņš arī ieskaņo. Viņa ieskaņotais Britena mūzikas albūms, ko izdevusi skaņu ierakstu firma "Hyperion", 2001.gadā tika apbalvots ar prestižajām "Gramophone" un "Diapason d'Or" balvām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!