Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 13.jūlijā, Mežaparka Lielajā estrādē plkst. 21 notiks lielākais Pasaules koru olimpiādes koncerts, kurā 10 tūkstošiem Latvijas dziedātāju līdzas stāsies pieci tūkstoši kordziedātāju no visas pasaules. Latviešu Dziesmusvētku klasisko repertuāru šoreiz papildinās gan opermūzika, gan spiričuelu dziedājumi, gan visiem labi zināmas un populāras melodijas, portālu "Delfi" informē Pasaules koru olimpiādes Rīgā rīkotāji.

Mežaparka Lielo estrādi, kur reizi piecos gados pulcējas Latvijas labākie kori, 13. jūlija vakarā, noslēdzot Pasaules koru olimpiādes pirmo daļu, pieskandinās pasaules apvienotais koris. Lielkoncerta dalībnieki tam gatavojušies vairāk nekā pusgadu, dažādās pasaules vietās regulāri sanākot uz kopmēģinājumiem, lai koncertā atskaņotu mūziku no dažādiem kontinentiem, dažādās valodās, bet vienotā izpratnē par mūzikas īpašo spēju tuvināt tautas un kultūras.

Šī būs pirmā reize, kad Mežaparkā pulcējas tiks liels dziedātāju skaits no visas pasaules, lai kopā ar Latvijas koriem piedzīvotu īpašo sajūtu, kas mums gluži vai ģenētiskajā kodā ierakstīta. Teju tūkstotis ārvalstu dziedātāju izpildīs visu koncerta programmu, jo iemācījušies arī daudzās Latvijas dziesmas, savukārt pārējie ārvalstu viesi pievienosies koncerta noslēguma daļā izpildot gan Mārtiņa Brauna komponēto „Saule, Pērkons, Daugava”, gan Ērika Ešenvalda komponēto 8.Pasaules koru olimpiādes himnu – „My song”.

Pasaules koru olimpiādes Lielkoncertā Mežaparkā uzstāsies ekspresīvā Japānas bungu grupa „Yamato, drummers of Japan”, profesionālais pūtēju orķestris Rīga, maestro Raimonds Pauls, postfolkloras grupa Iļģi, dūdu un bungu grupa „Auļi”, Kristaps Krievkalns ar grupu, Mārtiņš Brauns, Intars Busulis, Laima Jansone, un citi Latvijas mūziķi.

Biļetes uz koncertu nopērkamas „Biļešu Paradīze” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv . Biļešu cena – 10 līdz 50 eiro.Pasaules koru olimpiāde ir lielākais pasaules koru mūzikas festivāls, kas no 9. līdz 19. jūlijam Rīgā pulcēs piecu kontinentu 73 valstu 460 koru 27 000 dalībniekus. Tās mērķis ir apvienot korus draudzīgā sacensībā un apliecināt kopā dziedāšanas nozīmīgumu. Desmit dienu laikā Rīgas koncertzālēs un parkos norisināsies konkursi 29 kategorijās, meistarklases un semināri, īpašie koncerti un koru draudzības koncerti, dalībnieku gājiens un daudzi citi aizraujoši pasākumi. Pasaules koru olimpiādes tiek rīkotas kopš 2000. gada un notiek reizi divos gados. Pasaules koru olimpiādi Rīgā rīko nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar Vācijas kultūras organizāciju "Interkultur".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!