Foto: Publicitātes foto

No 28. marta līdz 3. aprīlim norisināsies astotā Tallinas mūzikas nedēļa, kuras programmu šogad veidos 237 mākslinieki no 33 valstīm. No 4. februāra Igaunijas biļešu tirdzniecības vietnē "Estonian Piletilevi" ir pieejamas atsevišķās biļetes uz koncertiem.

Tallinas mūzikas nedēļa ir kļuvusi par ievērojamu Rietumeiropas, Centrāleiropas un Austrumeiropas radošo kopienu tikšanās vietām un piesaista mūzikas, kultūras un ēdiena fanus no visas Skandināvijas un Baltijas.

Šogad festivāla organizatori saņēma rekordlielu mākslinieku pieteikumu skaitu - 1300 pieteikumus no visas pasaules. No tiem ir izvēlēti 237 mākslinieki no 33 valstīm, starp kuriem 116 ir no Igaunijas, 24 no Zviedrijas, 15 no Dānijas, 14 no Krievijas, deviņi no Apvienotās Karalistes, astoņi no Polijas un septiņi no Latvijas. Tālākos reģionus pārstāvēs mūziķi no Marokas, Libānas, Angolas, Austrālijas un ASV.

Latviju festivālā pārstāvēs dziesminiece Alise Joste, bītmeikeris Niklāvz, reperis Ozols, Jānis Šipkēvics ar soloprojektu "Shipsea", kā arī grupas "Triānas parks", "Rīgas modes" un "Very Cool People".

No starptautiski atzītiem un pazīstamiem māksliniekiem festivālā uzstāsies Ēriks Koplends, postpanka veterāni "The Membranes", grupa "The Revolutionary Army of the Infant Jesus" no Liverpūles un "Efterklang" blakusprojekts "Liima".

Tallinas mūzikas nedēļas programmu veido daudzveidīgi mūziķi, kas darbojas neskaitāmos žanros – no avangardam līdz popam, no deju mūzikas līdz pat metālam. Programma piedāvā arī klasisko un laikmetīgo mūziku, kā arī Zviedrijas festivālu "Flow" un "Tuska" skatuves un kopējo Lielbritānijas zīmola "FatCat Records" un Igaunijas "Üle Heli" festivāla skatuvi.

Pilnais mākslinieku saraksts ir apskatāms internetā.

Festivāla caurlaides ir pieejamas internetā, to cena līdz 21. martam ir 50 eiro. Caurlaides nodrošina ieeju visos klubos un koncertu vietās, kā arī speciālus piedāvājumus, kas saistīti ar citām festivāla programmām.

Līdztekus mūzikas programmas sarakstam, Tallinas mūzikas nedēļa arī šogad piedāvās "City Stage" koncertus, kuri ir bez maksas, labāko ēstuvju izlasi nodrošina programma "TMW Tastes", "TMW Arts", kuru vada Igaunijas laikmetīgās mākslas attīstības centrs, uzsvaru liek uz jaunajiem Igaunijas māksliniekiem. Savukārt "Tallinn Craft Beer Weekend piedāvā" pasaules līmeņa mājas alus darītavas,

Tallinas mūzikas nedēļa šogad notiks no 28. marta līdz 3. aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!