Foto: Publicitātes foto
Eksperimentālās mūzikas apvienība "Mona de Bo" pieteikusi jaunu ierakstu "kur ir šeit?", ko dubultā vinila platē ierobežotā tirāžā izdos "I Love You Records". Skaņu plate tiks atvērta koncertā 11. martā Rīgas Anglikāņu Sv. Pestītāja baznīcā.

"kur ir šeit?" ir 84 minūtes garš skaņdarbs ģitārai, harmonijam un bungām. Ieraksts Ģirta Laumaņa vadībā tapis Tilžas evaņģēliski luteriskajā baznīcā 2015. gada vasarā.

"Aizpagājušajā vasarā daudz braukājām pa Latviju un veicām lauka ierakstus dažādās akustiskās vidēs, gan fiksējot iepriekš sacerētu materiālu, gan radot no jauna," stāsta grupas dalībnieks Edgars Rubenis. "Kad daļu sagatavotā materiāla baznīcā nebija iespējams nospēlēt reverberācijas dēļ, mainījām instrumentus un spēles manieri atbilstoši telpai. Ieraksts "kur ir šeit?" ilustrē daļu šī lauka darba."

"Tilžas baznīcā pētījām, kā mainās sajūta par telpu, spēlējot noteiktu skaņu, un otrādi – kā mainās skaņa, ja to spēlē noteiktā telpā," piebilst "Mona de Bo" sitaminstrumentālists Edgars Eihmanis. "Mums pašiem par pārsteigumu Tilžas baznīcas akustikā mūsu vienmērīgi spēlētā skaņa pati no sevis krājās biezos vālos, cikliski kulminēja un tad noplaka. Tā neskaitāmas reizes stundu un divdesmit četras minūtes."

Skaņu plates "kur ir šeit?" māksliniecisko noformējumu veido mākslinieka Ata Jākobsona darbi. Ieraksta atvēršanas koncerts notiks 11. martā Rīgas Anglikāņu Sv. Pestītāja baznīcā plkst. 20.00 (ieeja no 19.00).

Biļetes iepriekš pieejamas internetā. Dienu iepriekš, 10. martā, "Mona de Bo" ievadīs Amerikāņu džeza un improvizētās mūzikas trompetista Pītera Evansa (Peter Evans) koncertu Ventspilī, teātra namā "Jūras vārti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!