Anglijā nule nācis klajā CD ar diviem operu viencēlienu ierakstiem: Dmitrija Šostakoviča operu "The Gamblers" (Spēlmaņi) un Venjamina Fleišmana operu "Rotscild's Violin" (Rotšilda vijole). Šajā diskā divas lomas iedziedājis Latvijas Nacionālās operas un jaundibinātā Rīgas Muzikālā teātra tenors Andris Lapiņš, portālu "Delfi" informē Komunikāciju konsultāciju biroja "Monde" pārstāvji.
Andris Lapiņš ierakstā izpilda Kolonela Krūgela un Rotšilda lomas.

A. Lapiņš saka: "Projekts Liverpūlē bija nopietns un patīkams profesionāls pārbaudījums daudzu pasaules valstu mūziķiem, rezultātā tapis šis starptautiska līmeņa ieraksts, ko var iegādāties pazīstamākajos mūzikas veikalos, kā arī interneta portālos www.amazon.co.uk , www.avierecords.com .

Disku izdeva Anglijas ierakstu kompānija "AVIERECORDS" (www.avierecords.com ) sadarbībā ar Eiropas Operas centru (European Opera centre) un Liverpūles Karalisko Filharmoniju (Liverpool Royal Philharmonic, www.liverpoolphil.com).

Šajā ierakstā piedalījušies arī solisti no Francijas, Anglijas, Krievijas, Polijas, Bulgārijas. "Esmu gandarīts, ka tieši mēs bijām pirmie solisti Rietumeiropā, kas ierakstīja ROTSCILD'S VIOLIN," uzsver A.Lapiņš.

Pašlaik Andris Lapiņš turpina aktīvu darbu pie jauniem skatuves projektiem, viņš būs Maizes cepējs Ērika Ešenvalda operā "Augļu koks ir Jēkabs", kam pirmizrāde gaidāma jūnija sākumā – Rīgas Operas festivālā, bet vasaras vidū viņš dziedās Daiņa Kalna opermūzikas svētkos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!