Foto: Publicitātes foto
Mazajā ģildē 5. aprīlī pulksten 19.00 notiks tenora Jura Vizbuļa solokoncerts "Rezignācija", portālu "Delfi" informē dziedātāja pārstāvji.

Jura Vizbuļa solokoncerts būs veltīts vienam no izcilākajiem latviešu komponistiem – Emīlam Dārziņam un viņa īpašajām pērlēm Latvijas mūzikā – solodziesmām.

Koncertā izskanēs Emīla Dārziņa solodziesmu izlase, kurās atspoguļojas komponista dvēsele un dziļā jūtu pasaule. Solodziesmas, kuras caurstrāvo komponista personība, pārdzīvojumi dzīvē un mākslā, viņa dedzīgā mīlestība, ilgas, sāpes, ciešanas, cerības un sapņi.

Koncerta programmā izvēlētas gan visu iemīļotās , gan retāk atskaņotās Emīla Dārziņa solodziesmas. Jāatzīmē, ka klausītāju iemīļoto solodziesmu ar A. Puškina vārdiem "Spāniešu romance" Juris Vizbulis izpildīs īpašā Emīla Dārziņa dzīves laika 1905. gada redakcijā. Koncertā piedalīsies arī pianists Rūdolfs Vanks .

Tenors Juris Vizbulis Emīla Dārziņa kompozīcijas izvēlējies savai soloprogrammai, jo tās mūziķim ir emocionāli ļoti tuvas . Emīla Dārziņa personība, viņa dzīves un daiļrades stāsts vienmēr ir ļoti saistījis un aizkustinājis mākslinieku. Pirmo reizi mākslinieks iepazinies ar Emīla Dārziņa solodziesmām jau 15 gadu vecumā, kad viņu īpaši aizkustinājusi dziesma "Pazudusī laimīte". Juris Vizbulis uzsver, ka katra dziesma ir kā liela atklāsme par komponista dvēseles pārdzīvojumiem, nebeidzamajām ilgām mīlēt un būt mīlētam.

"Rezignācija – ilgoties, dzīvot, mīlēt, baudīt un ciest." Tā tenors Juris Vizbulis raksturo solokoncerta ideju, izvēloties nosaukumam dramatiskās Emīla Dārziņa solodziemas nosaukumu – "Rezignācija".
Koncertā izskanēs arī Emīla Dārziņu laikabiedru Jāņa Poruka un Raiņa dzeja Jaunā Rīgas teātra aktiera Ivara Krasta lasījumā, kura sasauksies ar mūzikā atpsoguļotajām jūtām un pārdzīvojumiem.
Juris Vizbulis ir jauns latviešu tenors, kurš piedalījies operās, operetēs, sniedz solokoncertus, aktīvi koncertē gan Latvijā , gan ārvalstīs galvenokārt Itālijā, Anglijā, Austrijā un Francijā, veidojot garīgās mūzikas programmas balsij un ērģelēm, piedaloties dažādos mūzikas projektos un kamermūzikas koncertos.

Īpaši cieša sadarbība izveidojusies Francijā, kur dziedātājs viesojas jau trešo gadu pēc kārtas ar saviem solokoncertiem, sadarbojoties ar franču ērģelniekiem, koncertējot baznīcās.

Juris Vizbulis dziedājis Mocarta operā "Bastiens un Bastienna" atveidojis Bastiena lomu, Herolda lomu kameroperā "Līsistrate" Šveices un Latvijas kopprojektā.

Tenors Juris Vizbulis šobrīd piedalās arī Latvijas Nacionālās operas un baleta iestudējumos Mocarta "Mazā burvju flauta" , Čaikovska "Jevgeņijs Oņegins", kā arī Štrausa operetē "Sikspārnis".

Biļetes ir pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!