Grupas "The Briefing" lielkoncertā, kas norisināsies šajā nedēļas nogalē, lielākais uzsvars tiks likts uz video un mūzikas savstarpējo mijiedarbību, tāpēc grupa talkā aicinājusi Liepājas videomākslinieku apvienību "Optiometrs", portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.

Jau ziņots, ka grupas lielkoncerts norisināsies Liepājas kinoteātrī "Balle" piektdien, 23. oktobrī.

"Videoprojekciju līdzdalība koncertos jau labu laiku nav nekas ārkārtējs, taču šoreiz runa ir par padziļinātu video izteiksmes līdzekļu pielāgošanu dziesmu raksturam un grupas dziedātājas Kristīnas Dobeles radītajiem tekstiem," skaidro grupas pārstāvji.

Lai realizētu radošu video un dzīvās mūzikas sadarbību, palīgā tika aicināta Liepājas jaunā video žokejošanas, jeb video materiālu sagatavošanas un miksēšanas apvienība "Optiometrs", kuras ietvaros darbojas Andris Vētra, Artis Kuprišs un Kaspars Riekstiņš. Šī apvienība tapusi un savu veidolu izveidojusi tieši grupas "The Briefing" organizētā liekoncerta sakarā. Visi "Optiometrs" dalībnieki ir Liepājas Universitātes studenti, kur radošā trijotne apgūst jauno mēdiju mākslu.

Puiši piebilst, lai realizētu videoprojektcijas katrai dziesmai, nācies ilgstoši veikt filmēšanu zem dušas, kā arī saskarties ar kārtības sargiem, izmantojot lielveikala iepirkumu ratiņus filmēšanas nolūkos.

Koncerta laikā tiks prezentēts jauns videoklips dziesmai 'Funny Thoughts', kā arī dažās dziesmās grupai trompeti piespēlēs Oleksijs Demčenko.

Pēc koncerta organizētajā afterparty, kas notiks kino "Balle" vestibilā, jeb "Popcorn Lounge" dēvētajā bārā, būs dzirdamas "The Briefing" topošā remiksu albuma "Remixed Thoughts" dziesmas. Šī ir nākošā radošā grupas sadarbība, šajā sakarībā ar elektroniskās mūzikas pārstāvjiem - dīdžejiem un producentiem. Albumu plānots digitāli realizēt jau novembrī.

Biļetes uz pasākumu iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties kinoteātrī "Balle" un "Biļešu Serviss" tirdzniecības vietās. Koncerta sākums plkst. 23:00, ieeja no plkst. 22:30.

$bslink="http://www.bilesuserviss.lv/lat/concerts/muzika/cits/?concert=55826"; include("/www/htdocs/whatson/includes/bs.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!