Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 7. decembrī, pulksten 19.00, tiešraidē no Milānas varēs noskatīties "La Scala" opernama gada nozīmīgāko notikumu – sezonas atklāšanas izrādi "Andrē Šenjē", kurā galvenās lomas atveidos Jusifs Eivazovs (Yusif Eyvazov) un Anna Ņetrebko (Anna Netrebko), portālu "Delfi" informē kinoteātra "Splendid Palace" pārstāvji.

Opera "Andrē Šenjē" ir itāļu komponista Umberto Džordāno nozīmīgākais darbs un joprojām pieder pie populārākajām itāļu operām kopš tās pirmizrādes 1896. gadā. Sižeta pamatā ir stāsts par reālu, vēsturisku personu – Lielās franču revolūcijas laika dzejnieku. Andrē Šenjē nespēj pieņemt visas tās šausmas un teroru, kuru veicina Robespjērs. Šenjē iesaistās mīlas dēkā ar bijušo aristokrāti Madlēnu de Kuaņī, kuru iekāro arī cits vīrietis.

"La Scala" sezona tradicionāli tiek atklāta Milānas patrona Svētā Ambrozija dienā 7. decembrī, un šī būs unikāla iespēja vērot Milānas opernama jaunās sezonas atklāšanas pirmizrādi.

"Andrē Šenjē" jauniestudējumā Madlēnas lomā debitēs Anna Ņetrebko – populārākā operdziedātāja pasaulē. Pašlaik viņa ir radošā spēka pilnbriedā, un katra loma, kura papildina mākslinieces repertuāru, piesaista klausītāju un kritiķu uzmanību. Madlēna izpilda vienu no skaistākajām operas "Andrē Šenjē" ārijām – "La mamma morta". Annas Ņetrebko talants ir unikāls ar to, ka katrā tēlā viņa spēj pateikt ko jaunu, katrā lomā atklājas pavisam citas viņas balss un aktierspēles nianses. Annas Ņetrebko atveidotā Madlēnas de Kuaņī ir franču dzejnieka Andrē Šenjē mīļotā. Izrāde "La Scala" intriģē arī tāpēc, ka Annas Ņetrebko partneris titullomā būs viņas dzīvesbiedrs azerbaidžāņu tenors Jusifs Eivazovs," norāda mūzikas žurnālists Jegors Jerohomovičs.

Opera būs itāļu valodā ar subtitriem angļu valodā. Garums: 2 stundas un 40 minūtes (ieskaitot 35 minūšu garu pārtraukumu).

Biļetes pieejamas kinoteātra "Splendid Palace" kasē vai mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!