Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 11. decembrī, "Latvijas Radio 5 - Pieci.lv" raidījumā "Pieci Rīti" īsi pēc 8:00 tiks nosaukts ieraksts, kas iegūs pirmo "Austras balvu" – 2015. gada Latvijas labākā albuma titulu.

"Austras balva" ir apbalvojums gada labākajam Latvijas albumam, neatkarīgi no tā žanra vai popularitātes. Uz balvu varēja pretendēt pilnīgi visi mūzikas ieraksti, kas izdoti laika posmā no 2014. gada 18. novembra līdz šī gada 18. novembrim Latvijā vai ārzemēs, ar vismaz vienu latvieti starp šī darba autoriem. No šī plašā albumu klāsta, žūrija balsojot izvēlējās 10 nominantus, kuri tālākā balsojumā pretendē uz balvas iegūšanu.

Visi 10 nominanti iepriekšējos trīs nedēļu laikā viesojās "Pieci.lv" studijā, lai raidījuma "Pilnīgs vakars" ietvaros vispirms 21:00 sniegtu interviju (to ieraksti ir atrodami "Pieci.lv" "Youtube" kontā), savukārt no 22:00 piedzīvotu savu albumu atskaņošanu radio ēterā pilnā garumā.

"Austras balvas" žūrijā līdz ar projekta organizētājiem - portāla "Intro.lv" žurnālistiem Lauri Anstrautu un Normundu Vucānu - atrodami arī daudzi no pazīstamākajiem vārdiem Latvijas mūzikas žurnālistikā un mūzikas industrijā. To skaitā ir "Pieci.lv" dīdžeji Toms Grēviņš, Artis Volfs un Karmena Stepanova, "Radio 7" izveidotājs un ētera personība Egons Reiters, "Positivus" festivāla organizators Ģirts Majors, avīzes "Diena" mūzikas žurnālists Uldis Rudaks, mūziķis Goran Gora, elektroniskās mūzikas producents un mūzikas žurnālists Alekss Kaulss, portāla "Delfi" kultūras redaktors Henriks Eliass Zēgners, hiphopa kultūras veicinātājs un žurnālists Mārtiņš Pavasaris, grupas "Satellites LV" līderis un portāla "Tvnet" mūzikas redaktors Jānis Žilde, mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis, kā arī radio "Naba" dīdžejs Atis Žagars.

Uz pirmo "Austras balvu" pretendē šādi albumi:

Alise Joste - "Hardships Are Ships";
"Instrumenti" - "Iekams";
Kashuks - "Fiction";
"Laika Suns" - "Gaismas Lādiņš";
"Mona De Bo" - "Īstenībā";
Ozols - "Atpakaļ Nākotnē";
"Sigma" - "Sazaroto Taku Dārzs";
"Skyforger" - "Senprūsija";
"The Pink Elephant" - "Mellowing";
"The Sound Poets" - "Pulsē".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!