Foto: Publicitātes foto
Jau pavisam drīz - 6. oktobrī - savas "Lost" tūres ietvaros, Rīgā, koncertzālē "Palladium", uzstāsies dāņu elektroniskās mūzikas mākslinieks Trentemøller. Viņš Eiropā sniegs 21 koncertu un kā vienus no savas Eiropas koncertturnejas iesildītājiem izvēlējies daudzsološo dāņu sintīpopa duetu "First Hate".

"First Hate" ir jauns Kopenhāgenas sīntīpopa duets, kas jau gadu rada ierakstus, kuros dominē elektronisks zemas frekvences skanējums un bungu ritms, ko papildina dzīvajā iespēlētas taustiņu partijas un Antona vokāls.

Pirms pāris mēnešiem "First Hate" devās studijā, lai ierakstītu savu debijas minialbumu, kurš jau drīzumā nāks klajā.

Pagājušajā gadā ar grupu sazinājās Kanādas ierakstu izdevniecība "Bad Actors Inc." vadītājs Bens Kuks (Ben Cook), kurš Toronto alternatīvās mūzikas skatuves klausītāju vidū zināms pēc grupu Fucked Up un Yacht Club izdotajiem albumiem, tagad šī kompānija arī izdos "First Hate" debijas plati.

"Ir ļoti jocīgi strādāt ar pilnīgi nepazīstamu cilvēku pie materiāla, kas tev pašam ir tik personīgs un tuvs. Bet jau pašā sākumā mēs sapratām, ka viņam ir skaidrs, kādā virzienā vēlamies iet", komentē Antons no "First Hate".

"Mēs ierakstījām EP kopā ar Simonu Litaueru (Simon Littauer) viņa mazajā, saltajā ierakstu studijā Kopenhāgenas ziemeļrietumos. Iepriekš mēs mēdzām vokāla partijas ierakstīt MacBook'os, tā ka darbs studijā likās tāds pamatīgs solis uz priekšu. Mēs ierakstījām un samiksējām visu pašu spēkiem, bet skaņas pēcapstrāde notika Kanādā", saka Joakims no First Hate.

Pēc abu 22 gadus veco kopenhāgeniešu Antona Falka Gansteda un Joakima Norgaarda debijas koncerta Henry`s Dream festivālā 2013.gada jūlijā, viss noticis gana strauji. Grupa uzstājās festivālā Distortion, kas notiek Kopenhāgenas mūzikas centrā Vega, tad mūzikas un dokumentālo filmu festivālā CPH: DOX un Kopehāgenas modes nedēļā. Viņi iesildīja Vinnie Who viņu 2013.gada rudens koncertturnejā. Pirms dažām nedēļām puiši atgriezās no savas pirmās Eiropas tūres, ko organizēja franču menedžmenta grupa Super Drakkar, kurā First Hate uzstājās kopā ar saviem draugiem grupu Communions. 

Biļetes pārdošanā "Biļešu serviss" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!