Ar koncertu LMA Studentu klubā, 26. septembrī, piecu gadu jubileju atzīmēs grupa "Tribes of the City", portālu "Delfi" informē grupas menedžere Inese Saulāja.
Koncertā skanēs dziesmas gan no laikiem, kad grupa saucās "The Movies", gan no albuma "For the Sleepy People", kā arī jaunā, vēl neiznākušā albuma "Recipe of the Golden Dream" pirmās daļas.

Grupa "Tribes Of The City" ir nonākusi līdz savam trešajam studijas albumam "Recipe of the Golden Dream" (Zelta sapņa recepte), kas iznāks šā gada novembra otrajā pusē. Paraleli darbam pie albuma ieraksta, "Tribes" ir paspējuši ierakstīt kopīgu dziesmu ar Jāni un Edgaru Žildēm no "Satellites LV", kas sauksies 'Vienā pārī'. Dziesmas pirmatskaņojums notiks radio Naba ēterā, ceturtdien, 25. septembrī un kā arī 26. septembra koncerta ietvaros.

Grupas vēsture aizsākās pirms pieciem gadiem, novembrī, kāda nevienam nezināma grupa ar nosaukumu "The Movies" pirmo reizi skanēja radio viļņos. Radio "Naba" atskaņoja "jaundzimušās" komandas debijas singlu 'Grace', kas negaidīti noturējās topa pirmajā pozīcijā 8 nedēļas pēc kārtas, kļūstot par 2004. gada "Nabas" topa Latvijas dziesmu numur 1.

Jau pēc otrā "The Movies" koncerta (2004. g. janvārī, klubā "Depo") ierakstu kompānijas "Melo records" pārstāvji piedāvāja grupai ierakstīt pirmo albumu un uzņemt video klipu dziesmai 'Grace'.
2004. gadā tapa albums "Running to the Sun", kas tika vērtēts, kā neparasts un svarīgs notikums Latvijas mūzikā.

Ar šo albumu grupa tika nominēta "Latvijas Mūzikas Gada balvai" kā gada debija, bet video klips dziesmai 'Grace', kura režisors bija Mārtiņš Grauds, saņēma balvu kā gada Labākais mūzikas video.

2005. gada maijā "The Movies" uzstājās "Baltijas Mūzikas konferencē", kurā bija sapulcējušies daudzi augsta līmeņa mūzikas industrijas pārstāvji no visas pasaules. Pēc uzstāšanās grupa saņēma piedāvājumu no britu skaņu producenta Grega Heivera un pašmāju ierakstu kompānijas "Platforma Records" producēt un izlaist grupas nākošo albumu.

Ieraksta laikā grupa saprata, ka ir atraduši savu skanējumu, uz kuru bija gājuši šos divus gadus, mainījušās muzikālās tendences, skanējums un arī noskaņojums kolektīvā. Šis lūzuma punkts tika iezīmēts grupas biogrāfijā ar nosaukuma maiņu, "The Movies" pārtapa par "Tribes of the City".

Jaunais nosaukums "Tribes of the City" jeb "Pilsētas Ciltis" atspoguļo grupas piederību dažādiem pilsētas sociāliem un ģeogrāfiskiem sektoriem. Jaunais albums "For the Sleepy People" iznāca 2006. g. septembrī. Albuma nosaukums nāk no 90. gadu otrās puses, kad grupas ģitārists Sergejs ar draugiem mēdza ierakstīt dziesmu kompilācijas saviem biedriem. DJ Vitkus šīs izlases nosauca par "Music for the Sleepy People".

Žurnāls "Mūzikas Saule" "For the Sleepy Peolpe" atzina par labāko 2006. gada albumu, tas tika nominēts "Latvijas Mūzikas Ierakstu Gada Balvai". "Tribes of the City" saņēma divas balvas - par labāko video klipu (dziesma 'A Day in the City', rež. Mārtiņš Grauds) un par labāko roka dziesmu ('A Day in the City').

"Tribes of the City" tika nominēti MTV EMA 2007 kategorijā "Best Baltic Act".

2007. gada rudenī "Tribes of the City" tika aicināti spēlēt vienā no lielākajām pasaules mūzikas konferencēm "In The City", Mančestrā. Grupa šo uzstāšanos apvienoja ar vēl diviem koncertiem Liverpūlē.

Šobrīd grupa pabeigusi darbu pie jaunā albuma "Recipe of the Golden Dream", ko plānots izdot šī gada novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!