Grupa "Tumsa" ierakstījusi jaunu dziesmu 'Максимум ты', kurā duetā ar grupas līderi Mārtiņu Freimani dzirdama pazīstamā krievu dziedātāja Jūlija Čičerina, portālu "Delfi" informē "Mikrofona Ierakstu" pārstāvis Guntars Račs.

Tumsa&Čičerina 'Максимум ты'

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/TUMSAUNJULIJACICERINA_MAKSIMUMTI.mp3'; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

"Kopš tā brīža, kad dienas gaismu ieraudzīja grupas "Tumsa" albums "Suns", ir mijušies gada laiki un dažas reizes arī gada skaitļi. Nekas šai pasaulē notiek tāpat vien, visam ir savs laiks un sava vieta. Grupai Tumsa bija vajadzīgs zināms brīdis, lai atkal nobriestu kam jaunam un, nu, tas ir noticis. Grupa ir sagatavojusi pārsteigumu visiem savas mūzikas cienītājiem," tā gaidāmo jauno grupas albumu piesaka "Tumsas" dalībnieki. Dziesma 'Максимум ты' ir albuma pirmais vēstnesis.

Šī "Tumsai" ir pilnīgi jauna pieredze, jo līdz šim visas grupas dziesmas pārsvarā ir skanējušas dzimtajā valodā un tekstu autors ir bijis Mārtiņš Freimanis. Pateicoties studijas "Pilotazh" (Maskava) režisoram un producentam Vladislavam Ščepinam, kas iedrošināja grupu uz radošu eksperimentu, ir radīta Mārtiņa rakstītās dziesmas versija krievu valodā . Dziesma ir par diviem cilvēkiem, kas nekad dzīvē nav satikušies, un varbūt arī nesatiksies, bet tomēr mīl viens otru. Tā to īsumā raksturoja teksta autore, Krievijā populārā dziedātāja Jūlija Čičerina, kura ir piedalījusies dziesmas ierakstā un savas vokālās partijas ierakstījusi atrodoties Maskavā.

Dziesmas tapšanā lielu darbu ir ieguldījis producents un aranžētājs ir Midis, papildus vokālu iedziedājusi Annija Putniņa, bet tikt galā ar krievu valodas izrunas niansēm palīdzēja Jana Key. Sadarbojoties filmu studijām "Screen Vision"(Rīga) un Pilotazh (Maskava), dziesmai ir uzfilmēts arī videoklips, kurš drīzumā tiks piedāvāts televīzijām Latvijā un Krievijā.

Mārtiņš Freimanis komentē: "Bija ļoti interesanti strādāt ar krievu producentiem. Man tā bija pavisam jauna pieredze un viņu vēlmes bieži vien atšķīrās no mūsu vēlmēm un iespējām. Vienu brīdi Jūlija bija izdomājusi, ka vēlas dziedāt latviski, bet pēc tam, kad pamēģināja to izdarīt, bija spiesta no šīs idejas attiekties. Tas izklausījās pavisam amizanti. Dīvainākais ir tas, ka mēs ar Jūliju nemaz vēl neesam satikušies, jo viņas balss partijas tika ierakstītas Maskavā, bet manas Rīgā. Sazinājāmies telefoniski un caur Skype. Tieši tāpat tapa arī videoklips, kur viena daļa ir filmēta Maskavā, bet otra Rīgā. Tas drīz būs gatavs. Un dziesma jau arī ir par sava veida nesatikšanos. Ceru, ka viņa drīzumā pievienosies kādam mūsu koncertam Latvijā un tad mēs, iespējams, varētu atgriezties pie idejas šo dziesmu nodziedāt arī latviski."

Dziesmas Mp3 iespējams lejupielādēt portālā www.doremi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!