Foto: DELFI

Rolands Ūdris kopā ar bērnu vokālo studiju "Kukaiņi" ierakstījis dziesmu albumu "Brīvs Kā Putns". Albuma prezentācija maziem un lieliem notiks 18. oktobrī, plkst. 16:00 Ādažu Kultūras Centrā.

Albumā apkopotas 13 kompozīcijas, no kurām "Tenteru Tenteri" un "Dzimšanas Diena" jau nodotas vērtējumam Latvijas radio stacijām.

Bērnu vokālā studija "Kukaiņi" Baibas Jansones vadībā pērn nosvinēja 10 gadu jubileju. "Brīvs kā putns" ir astotais studijas albums - visi tapuši sadarbībā ar Latvijā pazīstamiem mūziķiem un dziesmu autoriem un ierakstīti Mārtiņa Burkevica studijā.

Rolandam Ūdrim šis albums ir debija bērnu mūzikas lauciņā. "Kad pirms gada mani uzrunāja Kukaiņu mamma Baiba, piedāvājot uzrakstīt dziesmas bērniem, ilgi nedomāju, jo zināju, ka tā bērna daļa manī, kurai ir ko teikt muzikāli, vēl nebija tā īsti runājusi. Un tā arī bija - izrādījās, ka it kā iemiesojoties bērnu prātā un savās atmiņās, savirpinājās kaudzīte ar dziesmām. Bet tā ir tikai pirmā daļa, jo ar bērniem ir vienkārši - ja viņiem kas nepatīk, tad to uzreiz var just, bet sanāca tā, ka bērni pieņēma šīs manas dziesmas un turpinājums nu jau visiem zināms," stāsta Ūdrītīs.

Baiba Jansone ar smaidu atceras, kā dzima ideja par albumu: "Satikāmies ar Rolandu, gatavojoties "Kukaiņi" 10 gadu jubilejas koncertam, mazo video sižetu filmēšanas laikā. Intervējām māksliniekus, ar kuriem esam sadarbojušies. No Rolanda dāvanā saņēmām dziesmu "Brīvs kā putns". Viņam bija jādodas uz Spāniju, mums ļoti patika šī Rolanda dziesma, aizdomājāmies, ka Rolands varētu rakstīt vēl un vēl bērniem! Rolands atsūtīja jautrus gabalus no saulainās Spānijas, laikā, kad Latvijā bija diezgan dzestrs un drēgns. Vienu no iedvesmojošākajām dziesmām "Dzimšanas diena" Rolands uzbūra jau Latvijā savā dzimšanas dienas naktī."

Skaņuplate būs pieejama visos mūzikas veikalos no 19. oktobra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!