Foto: Publicitātes foto
Alūksnes pilsētas svētku programmā 5. augustā, plkst. 14.00, Alūksnes Kultūras centra Lielajā zālē izskanēs Uģa Prauliņa tautas mūzikas cikls "Pagānu gadagrāmata", portālu "Delfi" informē svētku rīkotāji.

Bez paša komponista līdzdalības, koncertā piedalīsies arī izcilais RTU vīru koris "Gaudeamus" diriģenta Ivara Cinkusa vadībā, īpaša "Pagānu gadagrāmatas" etno roka grupa un solisti.

Uģis Prauliņš, kurš šogad nosvinēja 60.gadu jubileju, par cikla ieceri saka: "Tās ir gadalaiku nomaiņas ārpus pilsētas, tur, kur mēs parasti vairs neesam – pie upes, kas tek dienu un nakti, pie jūras, kas dzīvo savu dzīvi neatkarīgi no mums, pļavās, kuras zied savvaļā ar saviem putniem, un mežos, kuros slēpjas zvēri. Šīs dziesmas ir domātas pilsētas cilvēka iekšējam "es" kā vesela gada retrospekcija - tur, kur parasti mēs neesam."

Cikls veidots nosacītās piecās daļās – "Atkusnis", "Pavasaris", "Vasara", "Rudens" un "Ziema", kurās vīru kora un solistu atskaņotās dziesmas saistītas ar konkrētu gada laiku ritu.

Vīru kora "Gaudeamus" radošai sadarbībai ar komponistu Uģi Prauliņu ir sena vēsture. Kora 55. jubilejas sezonā savu ceļu pie klausītājiem rod komponista unikālais tautas mūzikas cikls "Pagānu gadagrāmata", kas radīts un ieskaņots jau 1998. gadā, taču savu "dzīvo" atskaņojumu aranžējumā vīru korim, solistēm un instrumentālai grupai pirmo reizi piedzīvoja tikai 2015. gada pavasarī.

Koncertā Alūksnē piedalās: Uģis Prauliņš, RTU vīru koris "Gaudeamus", "Pagānu gadagrāmatas" etno roka grupa – Andris Sējāns, Reinis Sējāns, Latvīte Cirse, Māris Muktupāvels, Leons Sējāns, Ilze Grunte, Andris Grunte, Ivars Cinkuss, Uģis Prauliņš, un solisti: Asnate Rancāne, Lauma Bērza un Ivars Cinkuss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!