Foto: AP/Scanpix
2012. gadā tika izveidota unikāla karte, kas parādīja vislielāko smagā metāla grupu īpatsvaru uz 100 000 iedzīvotājiem. Tagad šo informāciju savdabīgai valstu pašreklāmai sākuši izmantot arī politiķi.

Pirmajās trīs vietās metālistu topā ierindojās Somija, Zviedrija un Norvēģija, un šo faktu savā labā izmantojis Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilds, kurš "Twitter" profilā raksta: "Izskatās, ka Somija un Zviedrija ir globālie līderi metālistu grupu skaita ziņā. Arī."

Ar vārdu "arī" ministrs akcentē to, ka Skandināvija ir līdere ne tikai garmatainu, melni ģērbtu un pīrsingotu iedzīvotāju īpatsvarā, bet arī citos aspektos.

Piemēram, 2012. gadā Somijas izglītības sistēma tika atzīta par labāko pasaulē, Somija un Dānija ir starp trim valstīm ar viszemāko korupcijas līmeni, savukārt Zviedrija tiek uzskatīta par sociāli visattīstītāko valsti pasaulē.

Tieši Skandināvijas valstīs notiek pasaulē vērienīgākie metāla mūzikas festivāli un ir pat tādi žanra fanātiķi, kuri apgūst zviedru un norvēģu valodas, lai labāk izprastu šo mūzikas stilu.

Tāpat tiek uzskatīts, ka ar aptuveni 53 metālmūzikas grupām uz 100 000 iedzīvotājiem Somija uzskatāma par vienīgo valsti pasaulē, kurā metāls ir "meinstrīms".

Kā zināms, no Zviedrijas nāk tādas metāla mūzikas leģendas kā "Bathory", "Entombed", "Grave", "Meshuggah", "At the Gates", "Therion" un citas.

No Somijas nāk "Amorphis", "Nightwish", "Children of Bodom", "Sentenced" un daudzas citas, bet par norvēģu blekmetālu leģendas stāsta pat popmūzikas mīļotāji.

Saskaņā ar metālistu grupu sarakstu, kas ticis ņemts par pamatu minētajai kartei, izriet, ka Latvijā šobrīd pastāv 73 grupas, kas spēlē visdažādākajos žanros, kurus apvieno kopīgais nosaukums "heavy metal".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!