Foto: LETA

Uz nākamā gada vasaras sākumā gaidāmo Rīgas Operas festivālu, kura galvenais notikums būs Riharda Vāgnera vērienīgā tetraloģija "Nībelungu gredzens", pašlaik ārzemju tūrisma aģentūras rezervējušas jau apmēram 60% biļešu, pirmdien Latvijas Nacionālās operas (LNO) jaunajai sezonai veltītajā preses konferencē pastāstīja LNO direktors Andrejs Žagars.

"Mūsu mārketinga daļas informācija reizē nomierina un priecē, jo šis projekts ["Nībelungu gredzens"] ir liels, dārgs un sarežģīts," viņš teica. Lielo interesi operas direktors izskaidroja ar nākamgad gaidāmo Vāgnera divsimtgadi.

Visas četras "Nībelungu gredzena" operas – "Reinas zelts", "Valkīra", "Zigfrīds" un "Dievu mijkrēslis" – vienkopus uz Rīgas operas skatuves nav izrādītas vairāk kā simt gadu.

"Reinas zelta" atjaunojuma pirmizrāde, ko pirms sešiem gadiem Rīgā iestudēja režisors Stēfans Herheims, pie skatītājiem atkal nonāks 2013.gada 8.martā, bet Rīgas Operas festivālā būs redzama 4.jūnijā. Dienu vēlāk, 5.jūnijā, tiks izrādīta Viestura Kairiša iestudētā "Valkīra", 7.jūnijā – "Zigfrīds" un 9.jūnijā – "Dievu mijkrēslis", ko arī iestudējis Kairišs. Visas izrādes diriģēs Kornēliuss Meistars no Vācijas, liecina informācija LNO mājaslapā.

Otrā Rīgas operas festivāla nedēļa būs veltīta LNO repertuāra izrādēm, bet trešajā nedēļā pirms Līgo svētkiem Rīgā viesosies Staņislavska un Ņemiroviča-Dančenko muzikālais teātris no Maskavas ar divām Nikolaja Rimska-Korsakova izrādēm, pavēstīja Žagars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!