Foto: Publicitātes foto
Portāls "Delfi" sadarbībā ar "Latvijas Koncertiem" un Latvijas Radio kori aicināja uzdot jautājumus koncertcikla "Sarunas Jāņa baznīcā" viesiem, piedāvājot labāko jautājumu autoriem balvas no "Latvijas Koncertiem".

Pirmais "Vakara sarunas Jāņa baznīcā" koncerts notiks 17. martā 20:00. Tas būs veltīts Klusuma tēmai. Tā ietvaros sarunā tiksies priesteris Ilmārs Tolstovs un rakstnieks Sergejs Moreino. Muzikālās sarunas vadīs žurnālists Orests Silabriedis.

Priesteris Ilmārs Tolstovs klusuma fenomenu raksturo kā cilvēka tikšanos ar Dievu sirds līmenī: "Kad trokšņi pazūd, sākas patiesas attiecības starp personām, kuras viena otru mīl". Savukārt, Sergeju Moreino klusums uzrunā, negaidot atbildi: "Mums tiek dota iespēja atbildēt sev pašiem".

Klusuma tēmu mūzikā Sigvarda Kļavas vadītais Latvijas Radio koris risinās caur Džona Tavenera, Arvo Perta, Johana Sebastiāna Baha un latviešu Pētera Vaska, Santas Ratnieces, Jāņa Zālīša, Andreja Selicka mūziku. Koncertā muzicēs čellists Kārlis Klotiņš un Sv. Jāņa baznīcas ērģelniece Ilze Reine.

Jautājumus vakara viesiem aicinājām uzdot raksta komentāru sadaļā līdz 15. martam. Labāko jautājumu autori un balvu saņēmēji tika izziņoti 16. martā.

Plāno apmeklēt?Meklē DELFI afišā

Turpmākie "Vakara sarunu" koncerti notiks visa gada garumā - 19. maijā, 27. oktobrī un 15. decembrī. 19. maijā par tēmu Prieks sarunāsies Otavas Latviešu luterāņu draudzes mācītājs Māris Ķirsons un žurnālists Māris Zanders; savukārt 27. oktobra "Vakara sarunu" tēma būs Ceļš, kad gaidāma saruna ar Rīgas Lutera baznīcas virsmācītāju Juri Rubeni un dzejnieku Uldi Bērziņu.

Cikla pēdējais koncerts 15. decembrī būs īpašs - tas būs Radio kora 70 gadu jubilejas sezonas centrālais notikums - pie Latvijas Radio kora diriģenta pults stāsies visi kora esošie un bijušie diriģenti – Sigvards Kļava, Kaspars Putniņš, Edgars Račevskis un Imants Kokars. Sarunā par tēmu Dziesma piedalīsies arī Rīgas Sv. Jāņa baznīcas mācītājs Juris Zariņš.

"Vakara sarunas Jāņa baznīcā" netiks iegrožotas konfesionālos rāmjos, bet rosinās pārdomām par 21. gadsimta vērtībām, kas ļauj cilvēkam būt saskaņā ar pasaules kārtību vai vismaz tiekties uz šo saskaņu.

Koncertu tiešraide būs dzirdama Latvijas Radio 3. programmā "Klasika".

"Latvijas Koncerti" un Latvijas radio koris piedāvā iegādāties abonementu, kurā ir iekļauti četri koncerti. Abonementa cena 12 lati un to iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs www.bilesuparadize.lv no 10. februāra līdz 17. martam. Vietas abonementu īpašniekiem visos koncertos tiks rezervētas augstākās cenu kategorijas zonā, kur biļetes maksā 5 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!