Foto: AP/Scanpix

Trešdien, 6. martā visās "Ticketpro" kasēs un "Ticketpro" mājaslapā uzsākta biļešu tirdzniecība uz popmūzikas jaunās sensācijas Lanas del Rejas koncertu "Arēnā Rīga" 14. jūnijā, portālu "Delfi" informē koncertaģentūras FBI pārstāvji.

Pirmās stāvvietu biļetes ir pieejamas lētāk - par 27 latiem, vēlāk stāvvietu biļetes pamatcena būs 29 lati. Sēdvietas maksās no 30 līdz 37 latiem.

Noslēpumainā Lana del Reja, īstajā vārdā Elizabete Grānta (Elizabeth Grant), ir viena no šī brīža populārākajām amerikāņu popmūzikas izpildītājām. Apburot un saviļņojot teju visu pasauli, Lana del Reja spīdoši apvieno blūza, soula, indie un džeza mūzikas skanējumus ar pašas sacerētiem dziesmu tekstiem, kas atspoguļo mūziķes apslēptākās emocijas un izjūtas.

Mākslinieces muzikālās karjeras sākumi meklējami Bruklinas nelielajos klubos un bāros, kuros Elizabete bieži uzstājās. Nezināmo mākslinieku vidū topošā popzvaigzne izcēlās jau tolaik, populārā indie folka vietā izpildot 60.gadu stila džezu un blūzu. Parakstot līgumu ar ierakstu kompāniju 20 gadu vecumā, Elizabete pēc pirmā digitālā albuma izdošanas pieņēma eksotisko pseidonīmu Lana del Reja. 2011.gadā tika izdots mūziķes pirmais singls "Video Games", kas pateicoties dziedātājas pašas veidotajam video kļuva par īstu interneta sensāciju.

"Video Games" tika iekļauts Lanas del Rejas 2012.gada albumā "Born To Die", kas pērn tika pārdots vairāk nekā 4.4 miljonu eksemplāros visā pasaulē, iekarojot mūzikas topu virsotnes ar hītiem "Blue Jeans", "Born To Die", "Summertime Sadness" un "National Anthem".

Savas muzikālās darbības laikā Lana del Reja ieguvusi vairākus prestižus apbalvojumus, tostarp 2012.gada Lielbritānijas "Brit Awards" balvu par labāko starptautisko debiju, MTV mūzikas balvu par labāko alternatīvo performanci, kā arī gada labākās starptautiskās mākslinieces balvu šī gada "Brit Awards" ceremonijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!