Ar koncertu un grupas "Rebel Riot" uzvaru piektdien, 11. novembrī Valmierā noslēdzies jauno mūziķu konkursa "Stage Number One" pirmā atlases kārta, kas vēl divās kārtās turpināsies līdz gada beigām, bet jau nākamā gada pirmajos mēnešos tiks noskaidrots šī gada uzvarētājs, portālu "Delfi" informē konkursa organizatori.

Radio "Valmiera" un "Chill Inn" rīkotajā konkursa pirmajā kārtā bija jāpiedalās trīs mūziķu apvienībām: "Rebel Riot", "Breaking The Waves" un "KarmaFree". Pēdējie nosauktie stundu pirms konkursa paziņoja par savu neierašanos un no tālākās cīņas tika diskvalificēti. Atlikušajā duelī veiksmīgāki izrādījās rock&roll pārstāvji "Rebel Riot", kas izpelnījās gan žūrijas atzinību, gan skatītāju simpātiju balvu.

Žūriju piektdienas koncertā sastādīja radio "Valmiera" ētera personības Krišs Kāpostiņš un Andris Jurga, kā arī neatkarīgie eksperti – Valmieras Kultūras centra pūtēju orķestra "Signāls" vadītājs Mārtiņš Birnis un grupas "The Picture" solists Kaspars Eglītis.

Konkurss "Stage Number One 2012" šogad risināsies trīs kārtās: vispirms mūziķiem jāstartē atlases kārtā, kurās joprojām var pieteikties jaunie censoņi www.chill-inn.com mājaslapā. Tālāk seko pusfināls. Tā kā pusfinālā nav noteikts skaits brīvu vietu, katrā atlases kārtā žūrija ir tiesīga lemt, kuras grupas kvalificējas pusfinālam un kuras – ne.

Teorētiski, vienā atlases kārtā visas grupas var nokļūt pusfinālā, tik pat liela iespēja, ka no visām konkursa grupām neviena netiek izvirzīta pusfinālam. Savukārt pusfinālā tiks noskaidrotas piecas labākās muzikālās apvienības, kas uzstāsies lielajā finālā. Tāpat finālistu kārtā automātiski nokļūs arī interneta balsojumā visvairāk atbalstītā apvienība, kurai nebūs jāstartē pusfinālā. Interneta balsojums par katru kārtu notiks nākamajā nedēļā no pirmdienas līdz piektdienai www.radiovalmiera.lv mājaslapā.

"Stage Number One" ir jauno mūziķu konkurss, kas tradicionāli notiek Valmierā. Vairākās kārtās tiks noskaidroti seši (5+1 interneta balsojuma laureāts) finālisti, kas 2012.gada pirmajos mēnešos cīnīsies par "Stage Number One 2012" uzvarētāja titulu. Balvu fondā būs iespēja bez maksas ierakstīt vienu dziesmu profesionālā skaņu ierakstu studijā. Radio "Valmiera" savai simpātijai gādās vienas dziesmas rotāciju ēterā vismaz 100 reizes.

Latvijas Mūzikas Kanāls apbalvos savus favorītus ar videoklipa rotāciju ēterā. Žurnāls Veto sagatavos publikāciju par laureātu. Savukārt interneta balsojuma uzvarētāji saņems balvu – audio reklāmas izgatavošana vienam koncertam vai albumam.

Nākamā "Stage Number One" atlase, izņēmuma kārtā, notiks sestdien, 19.novembrī. Pēc tam gan atkal konkurss notiks jau ierastajās piektdienās, muzikālajā bārā "Chill Inn", Valmierā, Rīgas ielā 10.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!