Foto: Anrijs Požarskis

Vidzemes koncertzālē "Cēsis" šo vasaru noslēdzošajā nedēļas nogalē, no 26. līdz 28. augustam Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) rīkoja savu ikgadējo vasaras festivālu "LNSO vasarnīca", piedāvājot virkni jaunu muzikālu pārdzīvojumu.

Kopumā klausītājus pulcēja trīs lielie vakara koncerti un muzikāls uzvedums bērniem "Vējš vītolos". Par godu šā gada jubilāram komponistam Pēterim Vaskam, "Vasarnīcas" programmā bija iekļauts koncerts "Vaska Vijolkoncerts un mēmā kino grāvējs". Soliste – Parīzē studējošā vijolniece Magdalēna Geka, pie diriģenta pults – Kaspars Ādamsons. Tāpat koncerta apmeklētājiem bija iespēja baudīt mēmā kino šedevru - "Safety Last!" (1923) kopā ar LNSO izpildīto Platona Buravicka oriģinālmūziku.

Koncertā "Raimonda Tigula labirints un Daumanta Kalniņa balādes" LNSO vasaras festivāla apmeklētājiem tika piedāvāts domu atslodzes un relaksējošu sajūtu vakars. Raimonds Tiguls uzstājās ar īpaši festivālam komponētu jaundarbu "Labirints", bet dziedātājs Daumants Kalniņš un ģitārists Kaspars Zemītis piedāvāja klusinātu programmu ar dažādu tautu un laikmetu balādēm.

"LNSO Vasarnīcas" kulminācijā – Vestards Šimkus ar sava jaunākā CD programmu un opera "Cilvēka balss" Andreja Žagara režijā ar soprāna Karenas Vūras piedalīšanos.

Savukārt mazajiem festivāla apmeklētājiem tika piedāvāta jauna muzikāla izrāde "Vējš vītolos", kurai mūziku rakstījis komponists Edgars Mākens. Režisors – Ģirts Šolis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!