Vairs tikai nedēļa atlikusi līdz 28.februārim, kad beigsies pieteikšanās jauno mūziķu konkursā "Stage Number One", portālam "Delfi" atgādina konkursa organizatori no "Radio SWH" Valmieras studijas.

Konkurss notiks četras kārtās - 6., 13., 20. un 27. martā, muzikālā bārā "Jauna Saule", Valmierā, Rīgas ielā 10, plkst.20:00. Savukārt katras kārtas uzvarētājs piedalīsies finālā, kas paredzēts 24.aprīlī 24:00 "Multiklubā", Valmierā, Tirgus ielā 5.

Konkursa organizatori informē, ka muzikālajā bārā "Jauna saule" jau uzstādīta skatuve, kas tapusi tieši šim konkursam, bet pēc tam kalpos pasākumu un koncertu organizēšanai. Savukārt pieteikto grupu skaits pagaidām netiek izpausts. Tas tiks paziņots marta pirmajās dienās, kad būs beigusies pieteikšanās konkursam.

Tāpat organizatori noslēpumaini atklāj, ka žūrētāju statusā "visās atlases kārtās un finālā piedalīsies 'Radio SWH' dīdžeji, kādā no atlases kārtām piedalīsies mūziķi Aigars Krēsla, Valters Frīdenbergs ("Putnu Balle), Niks Jaundzems ("Age of stones"), kā arī jaunie Valmieras teātra aktieri". Savu dalību atklāšanas koncertā apstiprinājusi arī kāda populāra grupa, kas ir bijusi konkursa "Stage Number One" uzvarētāja.

Kā "Delfi" iepriekš ziņoja, jauno izpildītāju konkursu "Stage Number One" rīko "Radio SWH" Valmieras studija sadarbībā ar muzikālo bāru "Jauna Saule" un nakts klubu "Multiklubs". Konkursā aicināti pieteikties jaunie mūziķi, kuriem vēl nav noslēgti līgumi ar ierakstu kompānijām, nav izdots neviens oficiāls albums. Organizatori uzsver, ka mūziķu vecumam nav nozīmes – var piedalīties arī tīņi, ja viņus uz konkursu pavada vecāki, un arī sirmgalvji.

Konkursantiem jāsagatavo divas kompozīcijas. Viena no tām, drīkst būt kaverversija (kāda cita solista, radošās apvienības kompozīcija), otrai jābūt pašu radītai.

Pieteikties konkursam var līdz 28. februārim, iesniedzot rakstisku vai elektronisku pieteikumu. Konkursa nolikums un pieteikuma veidlapas atrodamas interneta vietnē "radioswh.lv". Konkursa galvenā balva būs bezmaksas dziesmas ieraksts "Radio SWH" ierakstu studijā. Kā arī sponsoru balvas.

Pirmais konkurss "Stage Number One" notika 2002. , bet pēdējais - 2006. gadā. "Radio SWH" Valmieras studija un muzikālais bārs "Jauna saule" atjauno šo pasākumu un cer, ka tas kļūs par tradīciju, dodot iespēju grupām, solistiem un radošajām apvienībām popularizēt sevi, rosināt to jaunradi un oriģinalitāti, kā arī nodrošināt iespēju labākajiem uzstāties muzikālā bāra "Jauna Saule" un kluba "Multiklubs" rīkotajos pasākumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!