Foto: Publicitātes foto

Divu solistu - Maijas Kovaļevskas un Pāvela Breslika - pēkšņu veselības problēmu dēļ mainīti Violetas un Alfredo lomu atveidotāji Džuzepes Verdi operas "Traviata" iestudējumā Ventspilī, portālu "Delfi" informēja teātra nama "Jūras vārti" pārstāvji.

Opermūzikas svētku rīkotājs Dainis Kalns norāda, ka operas pasaulē dziedātājiem tā mēdzot gadīties visai bieži. Neformālās sarunās tika pausts viedoklis, ka pasaules atzinību guvušās dziedātājas Kovaļevskas balssaites negatīvi ietekmējis Latvijas vēsais un mitrais gaiss.

Pasākuma rīkotāji sola, ka klausītāji nebūs vīlušies, jo viņam izdevies sagādāt līdzvērtīgus interpretus - izcilo krievu soprānu Viktoriju Jastrebovu un Opermūzikas svētku publikai jau labi pazīstamo Krievijas tenoru Jevgēņiju Akimovu, kurš pagājušajā vasarā gan Siguldā, gan Ventspilī sajūsmināja publiku Ļenska lomā Pētera Čaikovska operā "Jevgeņijs Oņegins".

Kā vēsta teātra nama "Jūras vārti" pārstāvji, Viktorija Jastrebova ir izcils krievu soprāns, kuru britu laikraksts "The Times" nodēvējis par iespējamo "jauno Ņetrebko", prognozējot jaunajai, talantīgajai māksliniecei pasaulslavenās Krievijas operdīvas Annas Ņetrebko galvu reibinošo karjeru.

Jastrebova kopš 2008. gada ir Sanktpēterburgas Marijas teātra zvaigzne un iemīļota skatuves partnere šī teātra mākslinieciskajam vadītājam, leģendārajam diriģentam Valērijam Gergijevam, kā arī pieprasīta soliste Eiropā un ASV. 2009./2010. gada sezonā viņa debitēja Londonas Karaliskajā operā Oksanas lomā Pētera Čaikovska operā "Čerevički". Tam sekoja debija Milānas operteātrī "La Scala", un kopš tā laika soliste redzama un dzirdama, izpildot dažādas operu un koncertu partijas Krievijā, Lielbritānijā, Vācijā, Itālijā, Francijā, Spānijā, Šveicē, Austrijā, Nīderlandē, Somijā, Izraēlā, Japānā un ASV.

Biļešu cenas – 15, 20, 30 lati. Biļetes tikai teātra nama "Jūras vārti" kasē.

Jau vēstīts, ka XX Starptautiskajos Siguldas Opermūzikas svētkos, kas šogad notiek no 3. līdz 5.augustam, uzstāsies vairāki labākie pasaules solisti, taču slimības dēļ tajos nepiedalīsies operdziedātāja Maija Kovaļevska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!