Foto: Publicitātes foto

Šlokenbekas muižā šajās dienās - 16. un 17. maijā - notiek starptautiskajai Muzeju naktij un Šlokenbekas muižas 530 gadu jubilejai veltīts pasākums "Mans ceļš. Latvija", kuru organizē "Latvijas Valsts ceļi" Ceļu muzejs un Engures novada Dome sadarbībā ar "Latvijas dzelzceļu".

Divu dienu garumā muižā būs iespēja apskatīt izstādes, kurās savu vēsturi, šodienu un nākotni rādīs "LVC" Ceļu laboratorija, "Latvijas autoceļu uzturētājs", VUGD, Latvijas Banka, Valsts policija, CSDD.

Portāls "Delfi" piedāvā skatīties tiešraidē koncertus no Šlokenbekas muižas. Tiešraides notiks 16. maijā plkst 18, bet 17. maijā - plkst 19.30.

VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" sniegs ieskatu par to, kādā veidā tiek nodrošināti atbilstoši un droši braukšanas apstākļi uz valsts autoceļiem. Būs iespējams apskatīt ceļu uzturēšanā izmantojamo tehniku, instrumentus, kā arī pretapledojuma materiālus – sāli, smilti, šķembas.

Latvijas Bankas sagatavotajā izstādē "Naudas ceļš: no naudaszīmju izgatavošanas līdz makam" apmeklētāji varēs uzzināt, kā notiek skaidras naudas aprite valstī – kā banknotes un monētas tiek izgatavotas, transportētas, skaitītas, pārbaudītas un fasētas, kā arī to, kur paliek savu laiku nokalpojušās naudaszīmes.

"Ugunsdzēsēju ceļš" iepazīstinās ar to, kas ir ugunsdzēsēja glābēja profesija, jo tikai retais zina, ka viņi ne tikai dzēš ugunsgrēkus, bet glābj dažādās nelaimēs nokļuvušos. Apmeklētāji varēs iepazīties ar ugunsdzēsības autocisternu un dažāda veida aprīkojumu, kā arī pielaikot ugunsdzēsēja glābēja aizsargtērpu.

"Dzintara ceļš" - tā veidošanās, izmantošana un noriets, kā arī dažas no labākajām fotogrāfijām portāla "Delfi" organizētajā fotokonkursā "Mans ceļš. Latvija" būs apskatāmas muzeja izstāžu zālē.

Tāpat apmeklētājus ar savu klātbūtni priecēs policijas tēli Runcis Rūdis un Bebrs Bruno, kuri interesentiem izrādīs policijas dienesta automašīnu un motociklu, kā arī atbildēs uz dažādiem jautājumiem par Valsts policijas darbu un satiksmes drošību.

Iespēju pārbaudīt drošības jostas speciālā auto apgāšanās stendā un izmēģināt reibuma brilles nodrošinās CSDD. Bērni būs laipni aicināti izmēģināt velosipēdu trasi.

Svētku kulminācija - 17. maijā plkst. 21.15 - multimediāls koncerts "Mans ceļš. Latvija", kurā piedalīsies dziedātāji, dejotāji, aktieri un solisti no visiem Latvijas vēsturiskajiem novadiem.

Koncertā piedalīsies deju kolektīvi "Auda", "Gauja", "Greizie rati", "Vēja zirdziņš", "Dziga", "Dun-dang", "Ungurs", Dziedās kori "Balsis", "Monēta", "Sadziedis" un "Vanema". Apvienoto kori diriģēs dziesmu svētku virsdiriģents Ints Teterovskis. Uzveduma īpašie viesi - Latvijas Nacionālās operas solisti Inga Šļubovska un Rihards Mačanovskis.

Koncerta noslēgumā, neilgi pirms pusnakts, sāksies tautas sadziedāšanās Inta Teterovska vadībā.

Par apmeklētāju labo noskaņojumu dienas laikā gādās amatieru mākslas kolektīvi no Engures un citiem Latvijas novadiem. Pasākumā būs iespēja iepazīties ar vietējo amatnieku izstrādājumiem un informāciju par Engures novada tūrisma pakalpojumu sniedzējiem.

Izstāžu un koncertu norises laiki:

  • 16. maijā – 10.00 – 18.00
  • 17. maijā – 10.00 – 21.00
    • 21.15. - multimediāls uzvedums "Mans ceļš. Latvija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!