Foto: Arhīva foto

Ar koncertu klubā "Depo" 2. februārī 20 gadu pastāvēšanas jubileju svinēs Latvijas pankroka grupa "PND" – viena no retajām pašmāju panku apvienībām, kas ar mainīgu sastāvu, bet bez pārtraukumiem spēlējusi kopā tik ilgu laiku. Sveicot grupu jubilejā, piedāvājam vēsturisku foto izlasi no grupas privātā arhīva, kas sniedz ieskatu gan agrīnajos "PND" koncertos, gan pēdējo gadu pasākumos.

Grupas kodols ir brāļi Didzis un Mārcis Pumpuri, bet "PND" sastāvā spēlējuši gan kinorežisori un mūziķi Lauris un Raitis Ābeles, gan kroga "Aptieka" īpašnieks Kristaps Krēsliņš, gan daudzi citi. Par "PND" pirmsākumu uzskatāms 1998. gada 2. februāris, kad "Sex Pistols" basģitārista Sida Višesa nāves 19. gadadienā, tika nodibināta grupa.

"Varētu strīdēties, un, ja godīgi, neviens vairs īsti neatceras, bet šķiet tieši šajā datumā, pirms 20 gadiem, tika panākta neformāla vienošanās, ka ir jātaisa īsta pankroka grupa – "PND". Tas, protams, nenozīmē, ka 3. februārī bija pirmais mēģinājums, vai koncerts, vai vismaz dabūti nepieciešamie instrumenti... Tomēr, mums pašiem – "PND", tas nemazina šī datuma un laika nozīmīgumu, mūsu, un, iespējams, vēl kāda dzīvēs," saka grupas dalībnieki.

Kopš tā laika "PND" dalībnieki spēlējuši gan dažādos klubos, gan festivālos, gan panku saietos. Jau vairāk nekā 10 gadus "PND" klubā "Depo" rīko pankroka koncertu "Sid Vicious Day", taču šogad 2. februārī svinēs savas pastāvēšanas 20. jubileju.

2008. gadā grupa izdeva savu pirmo un līdz šim vienīgo albumu "Kas tas ir PND?"

Jubilejas koncertā 2. februārī piedalīsies arī grupas "Inokentijs Mārpls", "All Day Long" un "Gateris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!