Foto: Kadrs no video
Strauju popularitāti internetā iemantojis kāds jau pērnajā gadā filmēts klasiskās mūzikas koncerts. Tajā īpaša uzmanība tiek pievērsta aktierim Seram Filipam Entonijam Hopkinsam, kurš aizgrābts klausās, kā tiek atskaņots viņa paša sacerēts valsis.

Pasaulslavenais "Oskara" balvas laureāts pirms kļūšanas par aktieri jaunībā aizrāvies ar komponēšanu. Aptuveni pirms 50 gadiem viņš cita starpā sakomponēja arī valsi, taču tolaik baidījies to kādam rādīt. Kad viņš kādā televīzijas pārraidē pamanījis pasaulslavenā holandiešu vijolnieka Andrē Rjē un viņa Johana Štrausa orķestra uzstāšanos, viņš sapratis, ka beidzot to kādam var uzticēt.

Viņš piezvanījis vijolniekam, un Rjē bijis saviļņots, ka viņu uzrunājis nevis kārtējais jaunais komponists, bet pasaules līmeņa zvaigzne. Neilgi pēc zvana viņš sarīkoja koncertu, uz kuru ieradies arī pats valša komponists. Video redzams, ka Hopkinss sākotnēji ļoti uzmanīgi klausās, bet vēlāk aktīvi dungo līdzi un māj galvu.

Par valšu karali dēvētais Rjē ar savu Johana Štrausa orķestri šā gada 4. jūnijā viesosies arī Latvijā. Nav zināms, vai viņš izpildīs arī Hopkinsa meistardarbu, taču vijolnieka programmā iekļauti Johana Štrausa valši, kā arī melodijas no operām, operetēm, mūzikliem un pat grupas "ABBA" kompozīcijas.

"Valsis ir svarīga manas dzīves daļa. Mans tas ir ceļš, mana pozitīvā dzīves nostādne un iespēja parādīt pasaulei manu humora izjūtu“, saka Rjē, „ja jūs sēžat manā publikā un ļaujaties mūzikas skaņām, valsis Jūs pakļaus savai varai. Var pat gadīties, ka Jūs uzlēksiet kājās, paņemsiet pie rokas savu partneri un trīs ceturtdaļu taktī dejosiet pa zāli. Es to piedzīvoju visos manos koncertos.“

Biļetes uz koncertu iegādājamas "BilesuServiss.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!