Foto: LETA

Sestdien, 28.februārī, plkst. 19 Vidzemes koncertzālē "Cēsis" notiks spožo panākumu guvušā jauniešu kora "Kamēr…" koncerts, diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā. Koncertā skanēs Eiropas kultūras galvaspilsētas Rīga 2014 ietvaros tapusī programma "Amber songs", kuru tagad būs iespēja dzirdēt arī klausītājiem Vidzemē.

Programmas "Amber songs" centrā ir visdažādākās latviešu tautasdziesmas, kuras vienā izlasē pēc to melodiskās un tematiskās dažādības, šim projektam atlasīja etnomuzikologs Valdis Muktupāvels. Koncertprogrammas pamatā ir Baltijas mūsdienu komponistu kormūzikas šedevri un izlase no kora albuma "Amber songs", kur 17 pasaules komponisti vienojās kopīgam mērķim - rast latviešu tautasdziesmas starptautisku atšifrējumu, radot jaunas latviešu tautasdziesmu apdares.

"Cēsīs, vēsturiski, koru tradīcijas ir bijušas dziļas, kaut vai minot leģendāro kordiriģentu brāļu Kokaru vārdus, kuru dzīves gadi un radošā darbība bijusi saistīta ar Cēsīm. Atzīmējot šo bagāto kora mūzikas mantojumu, vēlamies, lai kora mūzika Cēsīs, tagad jaunajā Vidzemes koncertzālē, skanētu regulāri. Pagājušajā gadā notika Berlīnes kora RIAS, Latvijas Radio kora koncerti, lielas formas vokāli simfoniskajos darbos piedalījās Valsts akadēmiskais koris "Latvija". Tagad klausītājiem būs iespēja dzirdēt kora Kamēr.. koncertu, kura programmā skanēs katram latvietim saprotamākais un sirdij tuvākais - latviešu tautas dziesmas - šoreiz jaunā skanējumā. Vēlos vēl piebilst, ka šī gada jūnijā kora Kamēr.. māksliniecisko vadītāju un diriģentu Jāni Liepiņu mēs redzēsim pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pults pavisam jauna festivāla "Čello Cēsis" atklāšanas koncertā", atklāj Inese Zagorska, Vidzemes koncertzāles "Cēsis" programmu direktore.

Spožākos panākumus "Kamēr..." guvis 1999. gadā Maktoberdorfas kamerkoru konkursā Vācijā, 2004. gadā iegūta uzvara Eiropas Grand Prix konkursā Gorīcijā, Itālijā, kā arī 2006. gadā izcīnītas trīs čempionu godalgas un zelta medaļas Pasaules koru olimpiādē Ksjamenā, Ķīnā. Kamēr... divas reizes ieguvis Latvijas augstāko apbalvojumu mūzikā – Lielo mūzikas balvu (2000., 2005.) un ir arī četru Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku koru karu, jeb nacionālā koru konkursa laureāts. Pēdējos gadus Kamēr... strādā ar īpaši korim pasūtītām programmām, tādējādi iegūstot unikālu repertuāru,tādā veidā papildinot a capella kora mūzikas literatūru ar izcilu komponistu darbiem.

Biļetes var iegādāties Koncertzāles kasē darba dienās no 12 līdz 18, sestdienās un svētdienās no 12 līdz 16, tālrunis biļešu rezervācijai 64119922, kā arī "Biļešu Paradīze" kasēs un internetā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!