Foto: DELFI Aculiecinieks

Sestdien, 3.janvārī, Vidzemes koncertzālē "Cēsis" muzicēs viens no labākajiem pasaules kamermūzikas ansambļiem "Eiropas krievu virtuozi" ("The Russian Virtuosi of Europe"), koncertā atskaņojot krievu komponista Pētera Čaikovska skaņdarbus.

Ansambli "Eiropas krievu virtuozi" 2004.gadā nodibināja krievu vijolnieks Jurijs Žisļins, apvienojot mūziķus, kuri guvuši panākumus starptautiskos konkursos visā pasaulē, uzstājoties gan kā solisti, gan kā orķestra dalībnieki.

Visi kamerorķestra mūziķi izglītojušies prestižakajās mūzikas augstskolās Maskavā, Rīgā, Parīzē, Londonā, tagad turpinot labākās krievu atskaņotājmākslas tradīcijas.

Savā pirmajā darbības gadā mūzikas virtuozi piedzīvoja spilgtu debiju "Wigmor Hall" Londonā, un kopš tā laika orķestris regulāri uzstājas lielākajās koncertzālēs Eiropā, tostarp "Kings Place", "St. John's Smith Square" un "Cadogan Hall" Londonā,"Selle Gaveau" Parīzē kā arī Dienvidamerikā un Krievijā.

Gadu gaitā orķestris sadarbojies ar pianistiem Midži Foo, Ešliju Vasu un Vestardu Šimkus; vijolniekiem Natāliju Lomeiko, Aleksandru Sitkovetski, Annu-Līsu Bezrodniju, Danielu Garlitski, u.c.

Apvienojot slavenās krievu skolas un rietumu kamermūzikas tradīcijas, "Eiropas krievu virtuozi" pašlaik tiek dēvēts par vienu no atzītākajiem kamermūzikas ansambļiem uz mūsdienu mūzikas skatuves. Orķestra sastāvā muzicē arī zināmā latviešu vijolniece, ilggadēja orķestra "Kremerata Baltica" soliste Eva Bindere.

Koncerta programmā Cēsīs skanēs krievu komponista Pētera Čaikovska "Atmiņas par Florenci" un "Stīgu serenāde".

Biļetes var iegādāties Koncertzāles kasē darba dienās no 12:00 – 18:00, sestdienās un svētdienās no 12:00 – 16:00, tālrunis biļešu rezervācijai 64119922, kā arī "Biļešu Paradīze" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!