Foto: Kristian Schuller

Ar pasaulē atzinību guvušās latviešu operas zvaigznes Kristīnes Opolais solokoncertu Latvijā izziņošanu darbu uzsācis Andreja Žagara Kultūras atbalsta un attīstības fonds, preses konferencē 28. aprīlī medijiem pavēstīja Andrejs Žagars.

Kristīnes Opolais solokoncerti Latvijā notiks 30. septembrī Liepājā koncertzālē "Lielais dzintars", 2. oktobrī Rēzeknē Latgales vēstniecībā "Gors" un 4. oktobrī Rīgā, Latvijas Nacionālajā operā.

Koncertos Opolais muzicēs kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri itāļu diriģenta Sesto Kvatrīni vadībā. Koncertos skanēs ārijas un instrumentālās epizodes no Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni, Pjetro Maskanji, Kamila Sensānsa, Frančesko Čilea un Alfredo Katalani zināmām un arī mazpazīstamām operām.

Opolais solokoncertus organizēs Andreja Žagara Kultūras atbalsta un attīstības fonds. Tas dibināts ar mērķi veicināt un attīstīt augstas raudzes kultūras projektus, īpaši izceļot mūzikas un mākslas nozares, piesaistot valsts, mecenātu un Eiropas fondu finansējumu. Fonda mērķis ir ilgtermiņā īstenot kultūras artefaktu rašanos un dzīvotspēju.

Biļešu iepriekšpārdošana uz koncertiem sāksies 29. aprīlī "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Kristīne Opolais ir viena no pasaules līmeņa operas zvaigzne, kuras karjera attīstījusies galvu reibinošā ātrumā. Dzimusi Latvijā, Rēzeknē, studējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, profesionalitāti papildinājusi pie Margaritas Gruzdevas un kopš 2007. gada - pie Margarētes Honigas Amsterdamā.

Kristīne Opolais regulāri viesojas pasaules prestižākajos opernamos – Ņujorkas Metropolitan, Vīnes Valsts operā, Berlīnes Valsts operā, Bavārijas Valsts operā, Cīrihes Operā, Milānas Teatro alla Scala un Londonas Karaliskajā Covent Garden operā, sadarbojoties ar tādiem pasaules slavu ieguvušiem diriģentiem kā Daniels Barenboims, Daniels Hārdings, Antonio Papano, Marko Armiljato, Luiss Langrē, Marks Minkovskis, Andris Nelsons, Džanandrea Noseda, Fabio Luizi, Kirils Petrenko, Alēns Altinoglu, Nikola Luizoti un Kazuši Ono.

2016. gadā Kristīnei Opolais piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!