Franču elektroniskās mūzikas komponists un izpildītājs Žans-Mišels Žārs, svinot sava debijas albuma 'Oxygene' trīsdesmito gadskārtu, laidīs klajā īpašu izdevumu - 'Oxygene 30th Anniversary Edition', kura vajadzībām oriģinālais albums ticis no jauna ieskaņots 5.1 daudzkanālu sistēmā, kā arī ar īpašu stereoskopisku, trīsdimensionālu videokameru uzņemts albuma "dzīvais" atskaņojums, ziņo ārvalstu mediji.
Par godu mūziķa 1977.gadā izdotās debijas plates 'Oxygene' jubilejai Žārs minēto albumu ierakstījis no jauna, liekot lietā sev piederošo, apjomīgo sintezatoru kolekciju. Jaunajā ierakstā būs dzirdamas arī četras jaunas dziesmas.

Šai gadskārtai par godu ticis nofilmēts arī albuma "dzīvais" atskaņojums, turklāt Žārs var lepoties ar to, ka ir pirmais cilvēks, kurš ar stereoskopiskās kameras palīdzību ticis filmēts trīsdimensionāli.

Stereoskopiskās kameras radītājs ir kinorežisors, filmas 'Titāniks' režisors Džeimss Kamerons, kurš šīs kameras tehnoloģiju jau patentējis un savu nākamo filmu paredzējis filmēt tieši šādi.

Īpašajā koncertā Žāram palīdzējuši trīs citi mūziķi - Frensiss Rimbērs, Klods Samārs un Dominiks Perjē, jo albuma 'Oxygene' atskaņošanai koncertā ir nepieciešami četri pāri roku. Koncertā un, līdz ar to - arī 3D videoierakstā albums ticis atskaņots "vienā gabalā" jeb bez pārtraukumiem, tehnoloģiskas iejaukšanās vai jebkāda veida fonogrammām.

'Oxygene - Live In Your Living Room' būs pieejams gan kā vienkāršs audio CD, divdimensionāla (parasta) videoieraksta DVD formātā un audio CD komplekts, gan arī, ierobežotā tirāžā, kā 3D DVD videomateriāla un 5.1 daudzkanālu CD apkopojums.

DVD ieraksta saturs:

[01] Prelude (jauna dziesma)
[02] Oxygene (Part I)
[03] Oxygene (Part II)
[04] Oxygene (Part III)
[05] Variation (Part I) (jauna dziesma)
[06] Oxuygene (Part IV)
[07] Variation (Part II) (jauna dziesma)
[08] Oxygene (Part V)
[09] Variation (Part III) (jauna dziesma)
[10] Oxygene (Part VI)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!