Foto: LETA

"Būtu Kultūras ministrijai vairāk naudas, būtu pilnīgi vienalga, vai ministra krēslā sēž Anna, Pēteris vai Liene. Kultūras ministrs ir politiska persona, un tās visas ir muļķības, ka viņam jābūt nozares speciālistam," intervijā "Latvijas Avīzei" norāda komponists Zigmars Liepiņš.

"Interesanti, kā viens cilvēks varētu būt vienādi spēcīgs zināšanās par bibliotēkām, teātri, arhitektūru, čella, vijoles spēli un vēl gleznošanu? Tā taču nav. Demakova bija mākslas zinātniece, Dālderis mūziķis, Ēlerte pārzināja kino... Cilvēks var justies spēcīgs vienā, nu, augstākais, divās lietās. Gribētos ironiski piebilst, ka kultūras ministram vienkārši jābūt kulturālam," uzskata komponists.

Liepiņš intervijā laikrakstam pauž pārliecību, ka "vaina nav tikai makā, bet arī galvā".

"Viss būs kārtībā tad, kad medijos pirmā būs kultūras un nevis politiskā ziņa. Kad kultūru neveidos pēc pārpalikuma principa. Būtu laiks saprast, ka šī nozare nav tikai patērētāja. Festivāli, koncerti taču piesaista milzum daudz kultūrtūristu, kas mūsu zemītē atstāj savu naudu. Bet kas vada mūsu valsti? Ekonomisti, grāmatveži, juristi, biznesmeņi. Kultūras cilvēku pie stūres nav," teicis Liepiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!