Foto: Publicitātes foto
Portāls "Delfi" sadarbībā ar "Latvijas Koncertiem" un Latvijas Radio kori aicināja uzdot jautājumus koncertcikla "Sarunas Jāņa baznīcā" viesiem. Koncertcikla muzikālo sarunu vakara vadītājs žurnālists Orests Silabriedis nosaucis tos autorus, kuri saņems "Latvijas Koncertu" balvas.

Abonementu visam gadam saņems jautājumu autors, kurš parakstījies kā "Jas", bet divi ielūgumi uz 17.marta koncertu tiks autoram "Klusā NORA". Pateicībā par atgādinājumu koncertcikla organizatori nolēma piešķirt divus ielūgumus uz 17.marta koncertu arī komentāra autorei, kura parakstījusies kā "Aina".

Portāls "Delfi" aicina minēto komentāru autorus līdz 17. marta plkst. 17:00 atsūtīt vēstuli uz adresi notikumi@delfi.lv (ieteicams, izmantojot datoru, no kura rakstīts komentārs).

Kā ziņots, pirmais "Vakara sarunas Jāņa baznīcā" koncerts notiks 17. martā 20:00. Tas būs veltīts Klusuma tēmai. Tā ietvaros sarunā tiksies priesteris Ilmārs Tolstovs un rakstnieks Sergejs Moreino. Muzikālās sarunas vadīs žurnālists Orests Silabriedis, jautājot "Delfi" lasītāju jautājumus:

Jas: Klusumu mūzikā iemieso pauzes, dažāda garuma pauzes. Jautājums abiem viesiem: kas Jūsu profesionālajā darbībā iemieso klusumu? Kā jau Orests video saka, sakrālajā telpā klusumu mēs varam iedomāties, taču runa ir tieši par profesionālo darbību priesterim un rakstniekam... + jautājumi: vai uzskatat, ka pietiekoši labi operējat ar pauzēm? Ko Jūsuprāt nozīmē "klusums piepildīts"?

Klusā NORA: Skaidrs, ka KLUSUMAM ir dažādas krāsas...garšas...smaržas...kur nu vēl sajūtas...viskautkamā KLUSUMS var ielāgoties...tas ir ļoti daiļi...bet es kā sabiedriski aktīvs cilvēks sev jautāju - kā KLUSUMU varētu parādīt/iemācīt mūsu valsts pārvalditājiem...lai paklusējot varētu ienākt prātā jaukas radošas idejas 1)sevis sakārtošanā un 2)- mūsu valsts sakārtošanā...neprotu varbūt pārāk skaidri izteikties, bet, ja sarunas kaut mazliet palīdzētu mūsu valsts "saimniecības" sakārtošanai...ek, laikam gan nereāli...tapēc labāk tomēr paklusēšu.

Klusuma tēmu mūzikā Sigvarda Kļavas vadītais Latvijas Radio koris risinās caur Džona Tavenera, Arvo Perta, Johana Sebastiāna Baha un latviešu Pētera Vaska, Santas Ratnieces, Jāņa Zālīša, Andreja Selicka mūziku. Koncertā muzicēs čellists Kārlis Klotiņš un Sv. Jāņa baznīcas ērģelniece Ilze Reine.

Plāno apmeklēt? Izmanto DELFI afišu!

Turpmākie "Vakara sarunu" koncerti notiks visa gada garumā - 19. maijā, 27. oktobrī un 15. decembrī. 19. maijā par tēmu Prieks sarunāsies Otavas Latviešu luterāņu draudzes mācītājs Māris Ķirsons un žurnālists Māris Zanders; savukārt 27. oktobra "Vakara sarunu" tēma būs Ceļš, kad gaidāma saruna ar Rīgas Lutera baznīcas virsmācītāju Juri Rubeni un dzejnieku Uldi Bērziņu.

Cikla pēdējais koncerts 15. decembrī būs īpašs - tas būs Radio kora 70 gadu jubilejas sezonas centrālais notikums - pie Latvijas Radio kora diriģenta pults stāsies visi kora esošie un bijušie diriģenti – Sigvards Kļava, Kaspars Putniņš, Edgars Račevskis un Imants Kokars. Sarunā par tēmu Dziesma piedalīsies arī Rīgas Sv. Jāņa baznīcas mācītājs Juris Zariņš.

"Vakara sarunas Jāņa baznīcā" netiks iegrožotas konfesionālos rāmjos, bet rosinās pārdomām par 21. gadsimta vērtībām, kas ļauj cilvēkam būt saskaņā ar pasaules kārtību vai vismaz tiekties uz šo saskaņu.

Koncertu tiešraide būs dzirdama Latvijas Radio 3. programmā "Klasika".

"Latvijas Koncerti" un Latvijas radio koris piedāvā iegādāties abonementu, kurā ir iekļauti četri koncerti. Abonementa cena 12 lati un to iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs www.bilesuparadize.lv no 10. februāra līdz 17. martam. Vietas abonementu īpašniekiem visos koncertos tiks rezervētas augstākās cenu kategorijas zonā, kur biļetes maksā 5 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!