Tieši 24. decembrī publicēta jauna dziesma – "Dāvana Ieva", kas tapusi kā sveiciens visām Ievām, kuru vārda svētki bieži vien Ziemassvētku svinībās paliek otrajā plānā.

Dziesmas ierakstā piedalījušas vairākas Latvijā pazīstamas Ievas, kā arī dziedātājs Andris Ābelīte, kurš ir arī dziesmas autors. "Dāvana Ievai" producents un aranžētājs – Boriss Rezņiks.

"Ievu vārda diena ir 24. decembrī, Ziemassvētkos, kad bieži vien vārda svinības paliek otrā plānā, gribējās šo mazo netaisnību labot, un sapulcināt visas mums zināmās Ievas uz kopdziesmu, un veltīt šo dziesmu gan sev, gan citām Ievām svētkos! Jau pagājušo gadu Andris Ābelīte vārdam Ieva par godu sarakstīja dziesmu un šogad nolēmām šo dāvanu realizēt-iedziedat un izveidot klipu. Savukārt Boriss Rezņiks, kurš ir dziesmas producents un aranžētājs, atvēlēja mums savas ierakstu studijas "Studio 55" telpas dziesmas iedziedāšanai un klipa filmēšanai," stāsta dziesmas veidotāji.

Latvija ir viena no retajām valstīm pasaulē, kurā ir vārda dienu kalendārs un vārda dienu svinēšana ir populāra tradīcija. Vārds Ieva simbolizē sievišķo spēku, mīlestību un svētku sajūtu. Tas arī ir iemesls daudzināt šo skaisto, pirmās sievietes vārdu.

Ieva Duļevska un Ieva Gulbiņa apzināja Ievas, kas pārstāv dažādas profesijas, un ne visas ir saistītas ar mūzikas pasauli. Atsaucība no Ievām bija neaptverami liela, tādēļ mūzikā dzirdama flauta, arfa, dūdas un dažādas Latvijā jau zināmas un iemīļotas Ievu balsis. Ierakstā piedalījās Ieva Sutugova, Ieva Adamss, Ieva Akuratere, Ieva Janiševa, Ieva Alberte un citas talantīgas Ievas.

Dziesmai pievienojās arī Ievas, kuras nedzīvo Latvijā, bet ir atpazīstamas starptautiskā vidē. Piemēram, Ieva Reine, medicīnas doktore, kura pasniedz lekcijas vienā no prestižākajām Zviedrijas augstskolām, Ieva ir Eiropas Latviešu apvienības prezidija locekle, Zviedrijas Latviešu Apvienības valdes locekle. Ierakstā piedalījās arī Ieva Raubiško – socialantropoloģe, LU docente, absolvējusi Oksfordas universitāti ar izcilību.

Tāpat dziesmai pievienojās arī Mis Latvija 1995 – Ieva Meliņa un Mrs Globe 1998 Ieva Bondare.

Bez vilcināšanās piedalīties Ievu kopdziesmā piekrita arī sabiedrisko attiecību speciāliste, Ieva Rekšņa. Ieva Ivaņinoka Ievu kompāniju kuplināja kā kuģu vadītāja.

Flautas partiju iespēlējusi Ieva Rūtentāle, arfu – Ieva Šablovska, dūdas – Ieva Nīmane.

Kā stāsta dziesmas veidotāji, katra Ieva pielika roku, lai iecere realizētos; Ievas rūpējās par dāmu uzpucēšanu, cepa našķus, gādāja egli, dekorus utt. Kopā ieceres realizēšanā piedalījās 35 Ievas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!