Foto: Publicitātes foto
Igauņu dziedātāja Iiris laidusi klajā jaunu singlu un videoklipu dziesmai "Hope", kas ir priekšvēstnesis marta nogalē gaidāmajam minialbumam ar tādu pašu nosaukumu. Turklāt populārā dziedātāja pievienojusies tiem Igaunijas māksliniekiem, ko izdod Latvijas neatkarīgā ierakstu izdevniecība "I Love You Records".

Iiris ir ne vien mūziķe, bet arī māksliniece, viņa veidojusi gan "Hope" minialbuma dizainu, gan pati režisējusi videoklipu.

"Pasaule ir ļoti aizspriedumaina, tāpēc filmēju šo video par manām patiesajām jūtām savas istabas drošajā patvērumā, kur neviens mani nenosoda. Tā varēju atzīties savās sajūtās vispirms pati sev. Vai ir vājums krist kārdināšanā? Vai ir vājums ļaut sev iegūt to, ko vēlies, nevis sekot iepriekš sastādītam plānam? Šis video ir virtuāla mīlestības vēstule kādam, kuru man nevajadzēja iekārot. Tā ir manu jūtu dienasgrāmata, ko nekad netiku viņam atklājusi. Videoklipā var redzēt, kā sadalos vairākās personās, kad apspiestās emocijas sāk pārņemt manu pasauli," par videoklipa tapšanu stāsta autore.

Iiris (Īrisa Vesika) dzimusi 1991. gadā Tallinā, bet pašlaik dzīvo un strādā Londonā, kur studē kompozīciju un producēšanu Goldsmitu koledžā. 2012. gadā iznāca mūziķes debijas albums "The Magic Gift Box", kas atnesa viņai gada labākās Igaunijas dziedātājas titulu. Albumam sekoja "Chinaberry Girl EP" (2013) un Igaunijas mūzikas balva par labāko video dziesmai "Tigerhead".

2011. gadā dziedātāja bija viena no galvenajām māksliniecēm uz mūzikas un mākslas festivāla "Positivus" galvenās skatuves. Tāpat Iiriss veiksmīgi sadarbojusies ar latviešu grupu "Instrumenti".

Iiris jauno ierakstu "Hope EP" digitāli un vinila platē 25. martā izdos Latvijas apgāds "I Love You Records". Fiziskās kopijas jau ir pieejamas iepriekšpasūtīšanai interneta mūzikas veikalā "311.lv". Pirmie pircēji iegūs savā īpašumā plates ar Iiris autogrāfu. Digitālā versijā "Hope EP" var pasūtīt iepriekš arī "iTunes" veikalā, kur pircēji jau tagad saņems "Hope" singlu.

"Hope EP" dziesmu saraksts:

"Continuum IX"
"Hope"
"Iridescent Love"
"Utrecht"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!