Foto: Matīss Markovskis

Dziedātājs Jānis Stībelis tikko pabeidzis darbu pie savas jaunākās dziesmas "Karogs", ar Edvarta Virzas dzeju. Šī dziesma ir pirmais singls no Jāņa topošā albuma, ko dziedātājs iecerējis laist klajā nākamgad par godu Latvijas valsts simtgadei, portālu "Delfi" informē dziedātāja menedžments.

Jānis Stībelis 'Karogs'

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/JanisStibelis–Karogs_M01.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Par dziesmas tapšanu Jānis stāsta: "Tā bija pilnīga nejaušība un es pat teiktu – mistika, ka manās rokās nonāca Edvarta Virzas dzejoļu krājums. Šī vecā, bagātīgā valoda, kādā dzejoļi rakstīti, mani ļoti uzrunāja, savukārt, lasot dzejoli "Karogs", galvā uzreiz sāka skanēt melodija, kas laikam izdevusies ar etnisku pieskaņu, bet tā es to dzirdēju... Manuprāt, vecmeistaru – nebaidos no šā vārda – dzejā ir vērts iedziļināties, jo tur ir pateikts daudz būtisku lietu. "Karogu" Edvarts Virza it kā vairāk ir veltījis Brīvības cīņām, 11. un 18. novembrim, taču, manuprāt, arī šajā laikā, kad svinam valsts Neatkarības deklarācijas pasludināšanu, mums vajadzētu kaut ko patriotisku!"

Stībelim bijusi vēlme Virzas dzeju, kas, viņaprāt, ir nepelnīti piemirsta, ar popmūzikas palīdzību padarīt zināmāku tieši jauniešiem. "Latvijas laikā Virza bija cilvēku iemīļots un iecienīts dzejnieks, savukārt mēs zinām tikai viņa "Straumēnus", ko liek lasīt skolā. Taču arī viņa dzejai būtu vērts pievērst uzmanību!"

Dziesmas ierakstā piedalījās: Oskars Sproģis – bass, Miķelis Vīte – bungas, Raimonds Macats – taustiņi, Megija Naunikas – papildvokāls, Rihards Lībietis – ģitāra, Jānis Stībelis – vokāls, taustiņinstrumenti, producēšana. Ierakstīja Gints Stankēvičs ("Factory Sound Studios").

Atgādinām, ka 19. maijā Rīgas Kongresu namā notiks Jāņa Stībeļa turnejas "Sajūti!" pavasara sesijas noslēguma koncerts. Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!