Latgaliešu grupa "Dabasu Durovys" pēc gandrīz pusotra gada radošās pauzes atgriezusies ar jaunu kompozīciju "Ūglis" ("Ogles"), kas vēsta par "vēsta par sākotnējā entuziasma, mīlestības un sajūsmas noplakšanu".

Kad no "dzirkstelēm paliek ogles", tas ir tikai paša cilvēka ziņā – turpināt uzturēt uguni vai arī sākt kaut ko jaunu, jauno dziesmu raksturo paši mākslinieki.

"Bija izaicinājums un reizē patiešām interesanti atkal sanākt kopā un kaut ko kopā radīt - labas emocijas. Visu šo laiku, pēc iepriekšējā albuma ("Pādys Runoj") izdošanas darbojāmies "saudzīgā režīmā". Spēlējām koncertos, bet radoši bijām apstājušies. Bija jāpaņem neliela pauze, kuras laikā realizēju dažādus citus muzikālus projektus. Noteikti jāpiemin mūzikas līdzautors basģitārists Zura Ivanāns, kurš motivēja mūs radīt un ierakstīt šo dziesmu," tā par skaņdarbu un grupas radošā darba atsākšanu saka grupas līderis Arnis Slobožaņins.

Jaunās kompozīcijas mūzikas autori ir Arnis Slobožaņins un Zura Ivanāns, vārdus radījis Arnis Slobožaņins, bet dziesmas aranžējumu – Zura Ivanāns un grupa "Dabasu Durovys".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!