Foto: LETA
Dažādi pašmāju dziedātāji un dziesmu autori apvienojušies, lai atbalstītu grūtībās nonākušos mūziķus, un kopīgiem spēkiem radījuši dziesmu par līdzcilvēku atbalstu – "Pirms". Visi par dziesmas atskaņošanu iegūtie līdzekļi nonāks fondā "Līdzskaņa".

"Pirms" tapa fonda "Līdzskaņa" radošajā nometnē, sadarbojoties tādiem mūziķiem kā Valdis Atāls, Atis Zviedris, Olga Rajecka, Aija Andrejeva u.c., un ir pieejama lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs: "Spotify", "Deezer", "Google Play" un "Youtube".

"Ir patīkami apzināties, ka mēs, mūziķi, varam izbrīvēt laiku, lai kopīgi strādātu cēlāka mērķa vārdā," stāsta Atis Zviedris. "Dziesmā vēlējāmies saglabāt cildenas un spēcīgas emocijas, jo tādi ir mākslinieki, kuriem šo mūziku radām. Tā stāsta par iespējām, drosmi un vēlmi cīnīties."

"Mēs satikāmies neiepazinušies," dziesmas radīšanas procesu, spēlējoties ar tās vārdiem, apraksta Olga Rajecka. Mūziķe uzsver, ka šāds projekts ir jāturpina, jo vēl tik daudz mūziķiem nepieciešama palīdzība un kopā mēs varam palīdzēt. Viņu papildina Valdis Attāls: "Dziesma vieno. Nekas ātrāk nesadraudzējas kā balsis. Dziesmai ir milzīgs spēks, kas jau apstiprinājies Dziesmu svētkos, Dziesmotajā revolūcijā un citur… Mums jāpalīdz otram dzīvot. Ir vajadzīga ne tikai pasniegta roka, bet arī pasniegta dvēsele – vispatiesākā mīlestības sēja."

Šī ir pirmā fonda "Līdzskaņa" izdotā dziesma, bet drīzumā plašākai auditorija tiks nodots otrs nometnē tapušais skaņdarbs. Tikmēr norit aktīva darbība pie nākamās nometnes organizēšanas 2018. gada augustā. Ikviens mūziķis, kuru uzrunā fonda mērķis, aicināts pieteikties. Tāpat arī jebkurš cits interesents, kas vēlas praktiski vai finansiāli atbalstīt nometni, to var darīt, rakstot uz ruta@lidzskana.lv vai piesakoties, šeit.

Nodibinājums fonds "Līdzskaņa" atbalsta mūziķus, kuri devuši ievērojamu ieguldījumu Latvijas kultūras dzīvē, bet šobrīd dažādu iemeslu dēļ vairs nevar aktīvi darboties mūzikas nozarē. Fonds sniedz gan finansiālu atbalstu veselības un sadzīvisku problēmu pārvarēšanai, gan piedāvā praktisku palīdzību, lai uzlabotu mākslinieka ikdienas apstākļus vai aktualizētu viņa radošo darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!