Piektdienā, 13. jūlijā, plašākai sabiedrībai tiek prezentēts mūziķes Evijas Vēberes debijas video "Mīlniekiem un visādiem citiem".

Evija Vēbere klipā iejutusies neparastas klaiņojošo būtnes tēlā, kuras spējas nofilmē nejaušs garāmgājējs, izprovocējot tālāko notikumu virkni. Klipa ideja režisoram the glacial kid radusies,
iedvesmojoties no deviņdesmito gadu nostaļģijas un virāliem mājas video. Mūziķu un mākslinieku vidū sevi piesaka paaudze, kas uzaugusi, spēlējot video spēles, tinot kasetes un apgūstot tehnoloģijas.

"Šī ir vienīgā dziesma, kura pie manis, vienkārši sakot, pati atnāca. Tā atraisījās kā kamolītis pāris minūtēs. Tikpat neierasti satikos ar režisoru the glacial kid, kurš dziesmas būtību ieraudzīja vēl
pilnīgāk nekā es pati. Viss process ir bijis ļoti iedvesmojošs. Abi daudz aprunājām šīs divas reizē eksistējošās šķautnes – naivi bērnišķīgo un trauksmaini biedējošo. Man šis video atspoguļo ne tikai šīs dziesmas sajūtu, bet visa gaidāmā solo albuma "Sirdsbūt" sajūtu," saka Evija.

"Klausoties Evijas mūziku, mani uzrunāja tās daudzslāņainība. Teksti, kas atgādina skaitāmpantiņus, Evijas neparastais vokāls un dziesmas apstrāde kopā rada noslēpumainu un pat nedaudz biedējošu noskaņu, ko centos iekļaut video. Lai pietuvotos deviņdesmito gadu vizuālajai
estētikai un radītu līdzību ar kamerā montētiem mājas video, klips uzņemts ar 1986. gada "Panasonic" VHS kameru un seko notikumiem dienas garumā," komentē Latvijā dzīvojošais kanādiešu režisors the glacial kid.

Video radošo komandu veido reklāmas un kino jomas profesionāļi – režisors the glacial kid, operators Mārtiņš Jurēvics, producente Zane Makdonalda, tērpu un grima māksliniece Inese Kalva, kaskadieri Indulis Šverns un Krišs Bitenieks. Lomās iejutušies mūziķe Evija Vēbere, aktieri Aurēlija Proņina un Nikolajs Šestaks, kā arī Ingas un Lūcijas Sabo trenētais suns Jana. Video tapis ar "BBrental" tehnisko atbalstu.

Evijas Vēberes solo albums "Sirdsbūt" gaidāms šī gada septembrī, savukārt vasaras mēnešos mūziķi varēs dzirdēt festivālos "Positivus" un "Laba Daba". Plānotas arī muzikālas tikšanās ar domubiedriem mākslinieku apvienībā "Nepāriet", kas, turpinot pagājušajā gadā iesākto, pie skatītājiem ved interpretācijas par Imanta Kalniņa mūziku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!