Foto: Publicitātes foto
Šopavasar talantīgais ģitārists Mārcis Auziņš ierakstījis īpašu Raimonda Paula pazīstamās dziesmas "Upē naktī pīles kliedz" versiju. 80. gadu sākumā šī dziesma ar dzejnieka Imanta Ziedoņa vārdiem popularitāti iemantoja aktiera Edgara Liepiņa interpretācijā.

"Tālajā 2010.gadā šā skaņdarba autors Raimonds Pauls man uzdāvināja instrumentu – ģitāru. Šogad, Maestro 80.dzimšanas dienas gadā, ir tapis šis ieraksts," par ieraksta tapšanu atklāj Mārcis Auziņš.

"Stāsts par ģitāru arī ir ļoti interesants: kāds Raimonda Paula labs paziņa ģitāru bija pircis savam dēlam, taču, tā kā viņš to nespēlēja, instruments tika atdāvināts Raimondam Paulam ar novēlējumu, lai viņš to atdod kādam jaunam, daudzsološam ģitāristam. Toreiz Pauls man piezvanīja un teica, lai aizbraucu pie viņa, parādīja ģitāru, un tad pēc dažām dienām LNT šova "Dziedošās ģimenes" tiešraidē man šo instrumentu uzdāvināja pilnīgi oficiāli," par tikšanu pie vērtīgā instrumenta stāsta mūziķis.

Dziesmai arī tapis naksnīga miera pilns videoklips, par ko Mārcis teic: "Liels paldies tēlniekam Paulam Jaunzemam par vietu Vakarbuļļos, skulptūrām un atmosfēru, Kristam Krūskopam par video un Krišjānim Geidānam – par skaņu!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!