Ar debijas singlu "Rise", plašākai auditorijai sevi piesaka jauna grupa "Alaska Dreamers", kurā apvienojušies vairāki jauni un novērtēti Latvijas džeza mūziķi.

"Alaska Dreamers" mūzika ir viegls sajaukums starp soul, r'n'b, post-rock, blūza, džeza un folk mūziku. Grupas muzikālais ceļojums sākās 2012. gadā kā radošs eksperiments starp basistu, komponistu Reini Ozoliņu un bundzinieku Rūdolfu Dankfeldu. Laikam ejot, lai pievienotu vairāk krāsas savam skanējumam, sastāvam pievienojās vokāliste "Riga Jazz Stage 2014" uzvarētāja Kristīne Prauliņa, pārvēršot duetu par trio. Šobrīd grupas sastāvā apvienojušies šī brīža spožākie Latvijas jaunās paaudzes mūziķi.

Sastāvā: Kristīne Prauliņa – vokāls, Reinis Ozoliņš – bass, Rūdolfs Dankfelds – bungas, Ritvars Garoza – klavieres, Mārcis Vasiļevskis – ģitāra, Jānis Ruņģis – ģitāra, Jānis Kalniņš – ģitāra, Oskars Ozoliņš – trompete, Kristaps Lubovs – saksofons, Nauris Strežs – trombons.

"Grupai raksturīgs dvēselisks un pasaulīgs skanējums, individuāla pieeja katram no saviem klausītājiem, katru uzrunājot un neatstājot vienaldzīgu," raksta mūziķi.

Ar radīto orģinālmūziku grupa līdz klausītājam vēlās nodot miera, bezrūpības un gaišuma sajūtu, uz brīdi liekot aizmirsties no ikdienišķajām rūpēm un ļaujoties muzikālajam piedzīvojumam.

"Alaska Dreamers" skanējumam raksturīga vēlme dot labāko no sevis, mūziķu mijiedarbība un emociju dzirksteļošana līdz klausītājam nonāk dzīvas mūzikas veidā, košā emociju gammā.

Singls dzīvajā skanējumā ikvienam būs baudāms ceturtdien, 21. jūlijā Kalnciema kvartālā. 22. jūlijā plkst. 17.00 grupa uzstāsies uz "Origo Summer Stage", bet 23. jūlijā "Saules festivāla" akustiskajā programmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!