Foto: Jānis Deinats

Šī gada jubilārs, komponists un daudzu populāru estrādes melodiju autors Boriss Rezņiks laidis klajā jaunu dziesmu "Lietus melodija" ar Valda Pavlovska vārdiem. Jauno skaņdarbu iedziedājusi Ginta Krievkalna, portālu "Delfi" informē komponista pārstāvji.

"Es reti rakstu jaunas dziesmas, bet gribējās uzrakstīt kaut ko skaistu tieši uz jubileju. Šoreiz uzrakstīju tikai melodiju, teksta nebija. Iedziedāju to sākumā pats vienkārši uz kaut kādām zilbēm un kopā ar stāstu iedevu Valdim Pavlovskim. Viņš noklausījās un piedāvāja savu stāstu, tā dziesma radās," par savu jaunāko veikumu saka komponists Boriss Rezņiks. Abus autorus saista ilga un veiksmīga sadarbība, viņu pazīstamākais kopdarbs ir viena no Atmodas laika himnām "Atmostas Baltija".

"Klausoties Borisa atsūtīto melodiju, jau otrajā reizē iztēlē ieraudzīju sievieti, kura puskrēslā sēdēja saritinājusies uz dīvāna, rokās viņai bija vīna glāze, uz galda pusizdegusi svece, bet pa aizsvīdušo rūti ritēja lietus asaras. Šķietamajā klusumā bija dzirdama tikai lietus melodija, ko lāses "spēlēja" logā. Šajā melodijā centos ielikt viņas atmiņas," par dziesmu saka tās vārdu autors Valdis Pavlovskis.

Šobrīd komponists Boriss Rezņiks aktīvi gatavojas savien 70 gadu jubilejas lielkoncertiem "Mana mūža melodijas", pirmais jubilejas koncerts notiks komponista dzimšanas dienā Rīgā, Kongresu namā 3. maijā, bet otrs Vidzemes koncertzālē "Cēsis" – 5.maijā.

Koncertprogrammā "Mana mūža melodijas" piedalīsies Ralfs Eilands, Kristīna Zaharova, Mārtiņš Ruskis, Aija Vītoliņa un mūziķi no grupas "Eolika" – Olga Rajecka, Ilona Stepanova, Dainis Dobelnieks un Viktors Zemgals. Par muzikālo pavadījumu rūpēsies muzikālā grupa Mārča Auziņa vadībā un Vidzemes augstienes kamerorķestris. Koncertā piedalīsies jauktais koris, kā arī viesi, ar saviem muzikālajiem pārsteigumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!