Mūziķis Juris Kaukulis un jaunā folka apvienība "Jauno Jāņu orķestris" ("JJO") publicē gaidāmā studijas albuma otro vēstnesi – tituldziesmu "Ieviņa" un tās video, kura režisors Ritvars Bluka.

"Ieviņa" ir dziesma, kas ziemas vidū rakstīta par pavasari – pilna jūtām, vēlmēm un gaidām. Beidzot ledus ir kusis, sēklas sprāgst gaisā, ārā dodas jauna dzīvība, un arī mūsu "Ieviņa" vienos ziedos nāk arī pie jums," par jauno dziesmu saka mūzikas autors Juris Kaukulis.

"Cerības par siltu vasaru. Cerības, ka dēstītie stādi ziedēs un nesīs cerētos augļus – tāda ir šī dziesma, tāda ir mūsu "Ieviņa". Tas ir brīdis, kad tu jau ar vienu nāsi jau jūti - kaut kur tālumā smaržo jāņuguns. Reizē līdzi zogas skumjas, jo ir skaidrs, ka viss ir gaistošs, arī pavasaris. Dziesma rakstīta ilgākā laika posmā, meklējot gan tās skanējumu, gan visa "JJO" otrā albuma kopskaņu. Mūsu ansamblis vēl ir jauns un pavasarīgu ideju pilns, un tieši "Ieviņa" raksturo visu jaunā albuma skanējumu kopumā," turpina Kaukulis.

"JJO" albuma tituldziesma "Ieviņa" tāpat kā viss gaidāmais studijas ieraksts, skan latvju dainu vārdos. Tos grupa lietojusi kā dzejiskas emociju zīmes, iedzīvinot tautasdziesmas jaunā mūzikā. Kompozīciju ieskaņojuši un aranžējuši visi "JJO" mūziķi: Juris Kaukulis (balss, ģitāra), Artis Orubs (sitaminstrumenti), Kaspars Tobis (akordeons), Ieva Strode (balss, vijole), Valērijs Cīrulis (balss, mandolīna) un Andris Veinbergs (bass). Producents – Aldis Zaļūksnis.

Albuma "Ieviņa" atklāšanas koncerts notiks 30. aprīlī, Rīgā, mūzikas namā "Daile", pulksten 19.00.

Biļetes uz koncertu pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!