Foto: Andris Grandbergs

Šā gada 8. septembrī plkst. 20.00 klubā "Nabaklab" tiek prezentēts sestais radio "Naba" un festivāla "Dzejas dienas" sadarbībā tapušais dzejas disks.

"Naba Music"/"Melo Records" izdotā diska sauklis – "Ķermenis ir dvēseles metafora" – norāda, ka jaunākajā diskā, kur apvienoti dažādu laiku aktuālie dzejnieki, vadošais motīvs ir ķermenis. Nupat diska veidotāji publiskojuši divus darbus no gaidāmā ieraksta – Knuta Skujenieka dzejoli "atlēt..." un Aivara Madra dzejas ciklu "Ezera sonāte: nerediģētā versija. Informācija vecākiem".

"Sestais dzejas disks ir muzikāls un poētisks vēstījums par mūsu attiecībām ar ķermeni. Diskā iekļauti dažādu laiku latviešu autoru dzejoļi, kuros ar atšķirīgiem paņēmieniem runāts par ķermeni kā visu kopā saturošo korpusu, kā ierobežojošo čaulu, kā iekārojamo, kā novecojošo, kā atbrīvojošo. Par to svarīgi šķita domāt tieši tagad - laikā, kad dominē virtuāla, tātad - bezķermeniska, komunikācija," raksta diska veidotāji.

Diskā dzirdami darbi, kurus radījuši un ierunājuši paši autori – Kārlis Vērdiņš, Vladimirs Svetlovs, Arvis Viguls, Knuts Skujenieks, Simona Orinska, Elīna Bākule-Veira, Artis Ostups, Anna Auziņa, Aivars Madris, Anita Mileika, Iveta Ratinīka, Juris Kronbergs, kā arī būs dzirdamas balsis, kuras audializē Aleksandru Čaku (balss – Valdis Rūmnieks), Kikōni (balss – Svens Kuzmins), Aivaru Neibartu (balss – untis Berelis) un Ingunu Jansoni (balss – Andris Akmentiņš). Diska mūziku veidojis Oyaarss.

Diska atvēršanas svētkos notiks dzejas lasījumi un kustības priekšnesumi, piedaloties Laikmetīgās kustību mākslas studijai "Ideagnosis". Katrs dzejas diska atvēršanas svētku apmeklētājs varēs saņemt jauno disku. Ieeja pasākumā bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!