Foto: LETA
Grupa "Labvēlīgais tips" novembra izskaņā laidusi klajā jaunu singlu "Doriana Greja vecā seja".

Kā raksta grupas dalībnieki – dziesma tiek izdota tieši Ziemassvētku trakuma startā un valsts budžeta pieņemšanas šova beigās, cerot, ka tas kļūs par decembra galveno grāvēju. Uz pārējo Ziemassvētku laika izdoto singlu fona šī varētu izcelties ar vairākām pozitīvām priekšrocībām – nav pieminēti vārdi sniegs, skujas, balts un klusi, nav ierakstītas zvanu skaņas, bet ir vārdi: "Kas dāvanas dos Ziemassvētkos?". Dziesmas temps ir diezgan ātrs, lai dotos jautrā maršā ap eglīti, ievērojot ugunsdrošības noteikumus un jaunākās likumdošanas norādes.

Dziesmas mūzikas autori ir Andris Freidenfelds, Ģirts Lūsis un Normunds Jakušonoks, bet tekstu rakstījis – Andris Freidenfelds. Dziesmas ierakstu veidojuši Lotars Lodziņš un Jānis Kalve no "Labo ierakstu studijas".

Andris Freidenfelds atceras: "Bērnībā es ar apbrīnu uzlūkoju sava mīļotā onkuļa Alberta patīkami grumbaino seju. Tās bija smaidu, smieklu, prieka un labvēlīgas attieksmes grumbiņas, kuras dejoja viņa sejā. Un jau toreiz sapratu, ka novecot ir jāprot. Pretēji Oskara Vailda romāna tēlam Dorianam Grejam, kurš tik ļoti gribēja palikt mūžam jauns, ciniski un ļauni nodarot pāri citiem. Kas attiecas uz nostaļģiju tekstā par vecajām platēm, lentēm, disko un Ziemassvētku dāvanām, tā ir norāde uz to, ka mīļas un jaukas atmiņas ir pietiekami liela bagātība."

Kā uzsver grupas dalībnieki, "Labvēlīgajam tipam" decembrī uzstāšanās nav paredzētas, bet nākamgad grupa svinēs 25 gadu jubileju un tiks rīkoti koncerti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!